Закусочні булочки з куркою і сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Поки ваші гості будуть чекати гаряче новорічне блюдо, пропоную пригостити їх смачними і ситними закусочними булочками з куркою і сочевицею. Дивіться рецепт приготування простих булочок. Запам'ятовуємо!
Багато хто звик готувати на святковий стіл холодні закуски. Напевно, просто ви не знаєте рецептів смачних гарячих закусок. Саме тому я вам пропоную спробувати приготувати закусочні булочки з куркою і сочевицею. Їх можна приготувати з листкового або дріжджового тіста. Щоб зробити блюдо різноманітніше, я додаю сочевицю двох видів: чорну і помаранчеву. Сочевицю заздалегідь потрібно відварити. Також відваріть і остудіть курку (щоб м'ясо не було прісним, варите курку зі спеціями).
1. Поріжте відварну курку кубиками, цибулю і моркву теж поріжте аналогічним чином. У мене морквина була відварна, але можна і свіжу порізати. Розігрійте на сковороді рослинне (бажано оливкова) олія, обсмажте курку з цибулею і морквою (не забудьте посолити і поперчити її).
2. У мисці змішайте обсмажену курку і овочі з сочевицею, додайте соєвий соус.
3. Дрібно порубати петрушку і кріп, додайте їх до начинки.
4. Листкове тісто (у мене було готове) з'єднайте в один пласт (просто покласти кінець, які ширше, і розкачайте пласт). Викладіть начинку вздовж, загорніть пласт в рулет. Розріжте пласт на частини (рулети) по 5-7 см. В товщину.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Булочки помістіть в паперові або керамічні формочки і випікайте до готовності хвилин 20-25.
6. В кінці випічки можете посипати булочки тертим сиром або кунжутом, а можете залишити їх як є.
Готові закусочні булочки з куркою і сочевицею виходять рум'яними, апетитними і хрусткими. В ідеалі подавати їх з різними соусами. Щоб зробити булочки більш святковими, раджу змішати білий і чорний кунжут. Смачного!
- Листкове тісто - 500 грам
- Сочевиця - 100 грам
- Куряче філе - 250 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морквина - 1-2 штук
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сир - 3 скибочки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
1. Поріжте відварну курку кубиками, цибулю і моркву теж поріжте аналогічним чином. У мене морквина була відварна, але можна і свіжу порізати. Розігрійте на сковороді рослинне (бажано оливкова) олія, обсмажте курку з цибулею і морквою (не забудьте посолити і поперчити її).
2. У мисці змішайте обсмажену курку і овочі з сочевицею, додайте соєвий соус.
3. Дрібно порубати петрушку і кріп, додайте їх до начинки.
4. Листкове тісто (у мене було готове) з'єднайте в один пласт (просто покласти кінець, які ширше, і розкачайте пласт). Викладіть начинку вздовж, загорніть пласт в рулет. Розріжте пласт на частини (рулети) по 5-7 см. В товщину.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Булочки помістіть в паперові або керамічні формочки і випікайте до готовності хвилин 20-25.
6. В кінці випічки можете посипати булочки тертим сиром або кунжутом, а можете залишити їх як є.
Готові закусочні булочки з куркою і сочевицею виходять рум'яними, апетитними і хрусткими. В ідеалі подавати їх з різними соусами. Щоб зробити булочки більш святковими, раджу змішати білий і чорний кунжут. Смачного!