Рецепт Закусочні булочки з куркою і сочевицею фото

Закусочні булочки з куркою і сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Птах, Бобові, Курка, Листкове тісто, Сочевиця
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Булочки

Поки ваші гості будуть чекати гаряче новорічне блюдо, пропоную пригостити їх смачними і ситними закусочними булочками з куркою і сочевицею. Дивіться рецепт приготування простих булочок. Запам'ятовуємо!

Багато хто звик готувати на святковий стіл холодні закуски. Напевно, просто ви не знаєте рецептів смачних гарячих закусок. Саме тому я вам пропоную спробувати приготувати закусочні булочки з куркою і сочевицею. Їх можна приготувати з листкового або дріжджового тіста. Щоб зробити блюдо різноманітніше, я додаю сочевицю двох видів: чорну і помаранчеву. Сочевицю заздалегідь потрібно відварити. Також відваріть і остудіть курку (щоб м'ясо не було прісним, варите курку зі спеціями).

1. Поріжте відварну курку кубиками, цибулю і моркву теж поріжте аналогічним чином. У мене морквина була відварна, але можна і свіжу порізати. Розігрійте на сковороді рослинне (бажано оливкова) олія, обсмажте курку з цибулею і морквою (не забудьте посолити і поперчити її).

2. У мисці змішайте обсмажену курку і овочі з сочевицею, додайте соєвий соус.

3. Дрібно порубати петрушку і кріп, додайте їх до начинки.

4. Листкове тісто (у мене було готове) з'єднайте в один пласт (просто покласти кінець, які ширше, і розкачайте пласт). Викладіть начинку вздовж, загорніть пласт в рулет. Розріжте пласт на частини (рулети) по 5-7 см. В товщину.

5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Булочки помістіть в паперові або керамічні формочки і випікайте до готовності хвилин 20-25.

6. В кінці випічки можете посипати булочки тертим сиром або кунжутом, а можете залишити їх як є.

Готові закусочні булочки з куркою і сочевицею виходять рум'яними, апетитними і хрусткими. В ідеалі подавати їх з різними соусами. Щоб зробити булочки більш святковими, раджу змішати білий і чорний кунжут. Смачного!


  • Листкове тісто - 500 грам
  • Сочевиця - 100 грам
  • Куряче філе - 250 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морквина - 1-2 штук
  • Зелень - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Сир - 3 скибочки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
Багато хто звик готувати на святковий стіл холодні закуски. Напевно, просто ви не знаєте рецептів смачних гарячих закусок. Саме тому я вам пропоную спробувати приготувати закусочні булочки з куркою і сочевицею. Їх можна приготувати з листкового або дріжджового тіста. Щоб зробити блюдо різноманітніше, я додаю сочевицю двох видів: чорну і помаранчеву. Сочевицю заздалегідь потрібно відварити. Також відваріть і остудіть курку (щоб м'ясо не було прісним, варите курку зі спеціями).

1. Поріжте відварну курку кубиками, цибулю і моркву теж поріжте аналогічним чином. У мене морквина була відварна, але можна і свіжу порізати. Розігрійте на сковороді рослинне (бажано оливкова) олія, обсмажте курку з цибулею і морквою (не забудьте посолити і поперчити її).

2. У мисці змішайте обсмажену курку і овочі з сочевицею, додайте соєвий соус.

3. Дрібно порубати петрушку і кріп, додайте їх до начинки.

4. Листкове тісто (у мене було готове) з'єднайте в один пласт (просто покласти кінець, які ширше, і розкачайте пласт). Викладіть начинку вздовж, загорніть пласт в рулет. Розріжте пласт на частини (рулети) по 5-7 см. В товщину.

5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Булочки помістіть в паперові або керамічні формочки і випікайте до готовності хвилин 20-25.

6. В кінці випічки можете посипати булочки тертим сиром або кунжутом, а можете залишити їх як є.

Готові закусочні булочки з куркою і сочевицею виходять рум'яними, апетитними і хрусткими. В ідеалі подавати їх з різними соусами. Щоб зробити булочки більш святковими, раджу змішати білий і чорний кунжут. Смачного!

Схожі рецепти