Рецепт Словацькі закусочні булочки фото

Словацькі закусочні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Дріжджове тісто , Шинка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні пропоную спробувати цікаві булочки, вони на дріжджовому тесті з відвареною картоплею і висівками, є включення шинки і гарбузового насіння. Ароматичний, ситно, смачно!

Опис приготування:

Отже, Давайте подивимося, як приготувати"Словацькі закусочні булочки" . Для тесту важливо використовувати всі інгредієнти теплими, щоб тісто швидко і добре піднімалося. З приводу висівок можу сказати, що додавати можна будь-які, навіть клітковина відмінно підійде. А ось шинку не варто замінювати молочною ковбасою або вареним м'ясом, загубиться весь аромат булочок, саме шинка дає їм яскравий копчений аромат. Можна замінити на бекон сирокопчені або смажений. Пробуйте булочки і діліться враженнями!

  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Висівки - 50 грам
  • Варена картопля - 150 грам
  • Шинка - 80 грам
  • Гарбузовий насіння - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л в тісто, 2 ст.Л для прикраси булочок)
  • Яйце - 1 штука
  • Майоран сушений - 1 Чайна ложка
  • Тепла вода - 120 мілілітрів
словацькі закусочні булочки - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Картоплю відварити заздалегідь, але для булочок він повинен бути теплим, не з холодильника.
словацькі закусочні булочки - фото крок 2
2. У теплій воді розчиніть сіль, цукор і дріжджі. В іншій тарі з'єднайте борошно з висівками і майораном. Перемішайте.
словацькі закусочні булочки - фото крок 3
3. Картопля очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці.
словацькі закусочні булочки - фото крок 4
4. В борошняну суміш влийте теплу дріжджову суміш і додайте терту картоплю. Замісити тісто.
словацькі закусочні булочки - фото крок 5
5. Колір тіста може відрізнятись від мого, тут важливий сорт і вид висівок, саме вони будуть надавати колір. Тісто замішується дуже легко, більше борошна не додавайте. Накрийте чистою і сухою серветкою і поставте в тепле місце на 1 час.
словацькі закусочні булочки - фото крок 6
6. Ось моє тісто через годину. Піднімається воно не дуже охоче, адже картопля не дає йому бути пишним.
словацькі закусочні булочки - фото крок 7
7. Шинку порізати кубиками. Частина гарбузового насіння залиште для прикраси булочок, інші порубати ножем крупно, вони підуть в тісто.
словацькі закусочні булочки - фото крок 8
8. Додайте в тісто шинку і насіння. Перемішайте.
словацькі закусочні булочки - фото крок 9
9. Сформуйте кульки, приблизно 12-14 штук.
словацькі закусочні булочки - фото крок 10
10. Змастіть булочки яйцем, зверху прикрасьте насінням. Поставте в теплу духовку на расстойку на 30 хвилин.
словацькі закусочні булочки - фото крок 11
11. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
словацькі закусочні булочки - фото крок 12
12. Словацькі закусочні булочки готові! Дуже ароматні і смачні, угощайтесь!

Схожі рецепти