Словацькі закусочні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную спробувати цікаві булочки, вони на дріжджовому тесті з відвареною картоплею і висівками, є включення шинки і гарбузового насіння. Ароматичний, ситно, смачно!
Отже, Давайте подивимося, як приготувати "словацькі закусочні булочки" . Для тесту важливо використовувати всі інгредієнти теплими, щоб тісто швидко і добре піднімалося. З приводу висівок можу сказати, що додавати можна будь-які, навіть клітковина відмінно підійде. А ось шинку не варто замінювати молочною ковбасою або вареним м'ясом, загубиться весь аромат булочок, саме шинка дає їм яскравий копчений аромат. Можна замінити на бекон сирокопчені або смажений. Пробуйте булочки і діліться враженнями!
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 5 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Висівки - 50 грам
- Варена картопля - 150 грам
- Шинка - 80 грам
- Гарбузовий насіння - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л в тісто, 2 ст.Л для прикраси булочок)
- Яйце - 1 штука
- Майоран сушений - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 120 мілілітрів
1. Підготуйте продукти. Картоплю відварити заздалегідь, але для булочок він повинен бути теплим, не з холодильника.
2. У теплій воді розчиніть сіль, цукор і дріжджі. В іншій тарі з'єднайте борошно з висівками і майораном. Перемішайте.
3. Картопля очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці.
4. В борошняну суміш влийте теплу дріжджову суміш і додайте терту картоплю. Замісити тісто.
5. Колір тіста може відрізнятись від мого, тут важливий сорт і вид висівок, саме вони будуть надавати колір. Тісто замішується дуже легко, більше борошна не додавайте. Накрийте чистою і сухою серветкою і поставте в тепле місце на 1 час.
6. Ось моє тісто через годину. Піднімається воно не дуже охоче, адже картопля не дає йому бути пишним.
7. Шинку порізати кубиками. Частина гарбузового насіння залиште для прикраси булочок, інші порубати ножем крупно, вони підуть в тісто.
8. Додайте в тісто шинку і насіння. Перемішайте.
9. Сформуйте кульки, приблизно 12-14 штук.
10. Змастіть булочки яйцем, зверху прикрасьте насінням. Поставте в теплу духовку на расстойку на 30 хвилин.
11. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
12. Словацькі закусочні булочки готові! Дуже ароматні і смачні, угощайтесь!