Пиріжки з картоплею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Чергове блюдо до чаю - пиріжки з картоплею на кефірі. Рецепт приготування пиріжків з картоплею на кефірі дуже простий, а самі пиріжки виходять смачними і ніжними.
Якщо ви хочете приготувати пиріжки з картоплею на кефірі в домашніх умовах, вам слід заздалегідь підготувати начинку. Можна обійтися тільки картопляним пюре або додати смажені гриби, капусту, можна додати в якості начинки м'ясо, печінку.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Кефір - 2 склянки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(2-3 для тіста, 2 для смаження)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Картопляне пюре - За смаком
- Інша начинка - За смаком (гриби, капуста, все за смаком, можна обійтися без додаткової начинки)
Займемося тестом. Почнем з того, що замісити його в мисці. Розбиваємо в миску яйця, додаємо сіль, цукор, кефір, олія, соду - все перемішуємо. Коли перемішали, можна засипати борошно. Перемішуємо тісто до м'якого стану. Начинку готуємо окремо. Якщо це просто пюре, то залишаємо його, поки тісто не буде готове.
Тепер беремо тісто, ділимо його на кілька частин. Розкачуємо його по дошці, додаємо начинку і загортаємо її тестом. Розкачуємо вийшов пиріжок акуратно, щоб тісто не порвалося і начинка не виглядала назовні.
Обсмажуємо тісто з обох сторін в сковорідці. Чи не скупимося на рослинне масло. Смажиться пиріжки будуть швидко, так що дивимося, щоб нічого не підгоріло.
Пиріжки можна подавати, як окрему страву, до чаю або як гарнір.
Перед тим, як подавати пиріжки на стіл, даємо їм кілька хвилин, щоб охолонути.