Дріжджові пиріжки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові пиріжки на кефірі - прекрасна домашня випічка, яку люблять і дорослі і діти. З начинкою можна експериментувати нескінченно, але я віддаю перевагу пиріжки з зеленню і цибулею. Спробуйте!
Приготуємо дріжджові пиріжки на кефірі в домашніх умовах. Насамперед потрібно зайнятися приготуванням тесту, добре його замісити і залишити підніматися. Начинка готується з варених яєць, змішаних з зеленою цибулею, топленим вершковим маслом і сіллю. Розкачуємо тісто і формуємо з нього пиріжки, наповнивши їх приготовленої начинки. Після вистоювання пиріжків на деку, випікаємо їх у духовці до готовності, приблизно 25 хвилин.
- Яйце - 1 штука (для тіста)
- Вода - 340 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі швидкодіючі - 1 штука (пакетик)
- Яйця зварені круто - 6 штук (начинка)
- Цибуля зелена - 2 штуки (пучка)
- Вершкове масло - 200 грам
Перемішуємо дріжджі з борошном. Додаємо сіль і цукор, яйце, воду і рослинне масло. Замісити тісто і поставте в тепле місце на 20 хвилин, після чого знову ретельно замісити. Залиште ще на 15 хвилин.
Яйця варимо круто, потім очищаємо і дрібно нарізаємо. Лук подрібнюємо, а вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці. Перемішуємо всі інгредієнти, сіль за смаком.
Ділимо тісто на кульки, кожен кульку розгортає і кладемо всередину начинку. Формуємо пиріжки і перекладаємо їх на деко для вистоювання.
Коли пиріжки піднімуться, змащуємо їх збитим яйцем.
Випікаємо пиріжки в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!