Пиріжки дріжджові на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Чудові пиріжки вийшли. Кефір підпилий був. Термін придатності закінчувався через 2 дня. Пити не стали. Вирішила спекти щось.
Тісто можна замішувати стандартно руками, а можна скористатися хлебопечкой. В якості основи для тесту використовуємо борошно, дріжджі і кефір.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі - 2 чайних ложки
- Ягоди - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
У відерце хлібопічки помістіть 2 немає. Ложки дріжджів, 450 гр борошна, 3 ст. Ложки цукру, 1 немає. Ложка солі, 250 мл кефіру, 3 ст. Ложки рослинної олії.
Закладати продукти в хлібопічку слід відповідно до інструкції (мокрі-сухі або сухі-мокрі). У мене другий варіант закладки.
Закладати продукти в хлібопічку слід відповідно до інструкції (мокрі-сухі або сухі-мокрі). У мене другий варіант закладки.
Замішуємо тісто в хлібопічці. Моє тісто вимішують 3 години в режимі "французьке тісто" .
Розділити тісто 15 кульок. Кожна кулька розкачайте в млинець. На центр викладіть начинку. Я використовую вишню без кісточок. Вишня кисла. Я додаю по 1 немає. Ложки цукру в кожну начинку, але не цукор всю вишню. Вона пустить сік і ваші пиріжки пропадуть, розваляться.
Сформуйте все пиріжки. Можна використовувати інші види начинки. Сфорязикні пиріжки викладаємо на деко (змащений маслом або застелений для випічки). Змастіть пиріжки збитим яйцем.
Випікайте пиріжки при температурі 200 градусів до готовності.