Дріжджові пиріжки з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки в духовці краще для мене, ніж смажені. А ці дріжджові пиріжки з капустою відмінно підійдуть і для перекусу і на вечерю з бульйоном.
Окремо зробіть дріжджове тісто або купите готове і приготуйте начинку. Потім зліпити пиріжки і запечіть в духовці до рум'яної.
- Дріжджове тісто - 500 грам
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Гриби печериці - 150 грам
Для приготування страви будемо використовувати покупне або домашнє дріжджове тісто. Моє приготовлено в хлібопічці і складається з: 500 г борошна, 6 ст. Ложок рослинного масла, 2 немає. Ложок сухих дріжджів, 3 ст. Ложок цукру, 1 немає. Ложки солі і 280 мл води. З'єднайте всі в чаші хлібопічки (згідно з інструкцією до хлібопічці) і приготуйте тісто.
Нарізаємо печериці дрібно. Нашинкуйтекапусту.
На рослинному маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю. Додайте капусту. Накрийте кришкою і обсмажуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин. Періодами помішуйте, щоб капуста не підгоріла. Можна влити води, щоб прискорити процес.
Додайте нарізані печериці. Гасіть ще 10 хвилин. Капусту посолити, поперчити, додати спецій за смаком.
Розділити тісто на частини. З кожної частини вийде 1 пиріжок.
Розкачайте перший кульку в млинець. Викладіть начинку (1 ст. Ложку). Сформуйте пиріжок.
Можна надавати пиріжків будь-яку форму.
Так сформуйте все пиріжки. Викладіть їх на застелений пергаментом деко. Змастіть перед випічкою все пиріжки збитим яйцем. Розігрійте духовку до 200 градусів. За цей час пиріжки піднімуться трохи. Випікайте пиріжки до рум'яної скоринки. Подайте до столу.