Дріжджові пиріжки з картопляною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже зручний, швидкий і легкий процес приготування тіста, проста і ситна начинка ... Якщо ви хоча б раз приготуєте пиріжки за цим рецептом, ви обов'язково записали їх в свою кулінарну книгу.
Не знаю, як вам, а мені пиріжки з картоплею подобаються смажені, а не запечені. З сковороди вони виходять м'якими і Несухі, але чомусь дуже швидко закінчуються. Я пекла пиріжки в пост, тому начинка у мене проста. А взагалі варіантів начинки багато: можна додати до картоплі обсмажені бекон з цибулею, варені яйця. А ще буде смачно, якщо додати натерту на тертці копчену ковбасу. Розповідаю, як приготувати дріжджові пиріжки з картопляною начинкою, сподіваюся, вам сподобається цей рецепт.
- Картопля - 4-5 штук (середнього розміру)
- Борошно пшеничне - 300 грам (близько 2, 5 склянки)
- Дріжджі сухі - 10-11 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки для тесту)
- Рослинна олія - 1 Склянка(2 столових ложки в тісто, інше - для смаження пиріжків)
- Вода - 1 Склянка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Зелень кропу - 20 грам
Очистимо картопля і відварити його в підсоленій воді до готовності.
Зливаємо воду з картоплі. Растолчем його, додамо дрібно нарізану зелень, чорний перець.
Розмішаємо, додамо за смаком сіль.
У невелику миску насипаємо сухі дріжджі і цукор, перемішуємо.
Додаємо теплу воду і перемішаємо до розчинення дріжджів. Ставимо в тепле місце, дріжджі повинні почати працювати.
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться пінної шапкою. Додаємо до дріжджового розчину сіль, рослинне масло і борошно.
І замішуємо гладке і м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. При необхідності по чуть-чуть додавайте борошно. Накриваємо тісто рушником і ставимо його в тепле місце.
Хвилин через 30 тісто підніметься і з ним можна буде працювати.
Змащуємо стіл рослинним маслом і ділимо тісто на 12 шматочків.
З кожного робимо коржик, викладаємо ложку картопляної начинки.
Ретельно защипуємо краю, формуємо пиріжок.
Пиріжок необхідно розплющити, щоб він був приблизно 1 см завтовшки. Коли все пиріжки будуть зліплені, можна ставити сковороду з рослинним маслом на плиту, нехай гріється.
Поки сковорода нагрівалася, пиріжки трохи "виросли", тепер їх можна смажити. Смажимо на вогні трохи більше середнього по обидва боки до рум'яної.
Після смаження викладаємо пиріжки на паперові рушники, нехай вони вберуть зайвий жир. І ось рум'яні, м'які і смачні пиріжки готові.