Дріжджові пиріжки з картопляною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Дуже зручний, швидкий і легкий процес приготування тіста, проста і ситна начинка ... Якщо ви хоча б раз приготуєте пиріжки за цим рецептом, ви обов'язково записали їх в свою кулінарну книгу.
Опис приготування:
Не знаю, як вам, а мені пиріжки з картоплею подобаються смажені, а не запечені. З сковороди вони виходять м'якими і Несухі, але чомусь дуже швидко закінчуються. Я пекла пиріжки в пост, тому начинка у мене проста. А взагалі варіантів начинки багато: можна додати до картоплі обсмажені бекон з цибулею, варені яйця. А ще буде смачно, якщо додати натерту на тертці копчену ковбасу. Розповідаю, як приготувати дріжджові пиріжки з картопляною начинкою, сподіваюся, вам сподобається цей рецепт.
- Картопля - 4-5 штук (середнього розміру)
- Борошно пшеничне - 300 грам (близько 2, 5 склянки)
- Дріжджі сухі - 10-11 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки для тесту)
- Рослинна олія - 1 Склянка(2 столових ложки в тісто, інше - для смаження пиріжків)
- Вода - 1 Склянка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Зелень кропу - 20 грам
Очистимо картопля і відварити його в підсоленій воді до готовності.
Зливаємо воду з картоплі. Растолчем його, додамо дрібно нарізану зелень, чорний перець.
Розмішаємо, додамо за смаком сіль.
У невелику миску насипаємо сухі дріжджі і цукор, перемішуємо.
Додаємо теплу воду і перемішаємо до розчинення дріжджів. Ставимо в тепле місце, дріжджі повинні почати працювати.
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться пінної шапкою. Додаємо до дріжджового розчину сіль, рослинне масло і борошно.
І замішуємо гладке і м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. При необхідності по чуть-чуть додавайте борошно. Накриваємо тісто рушником і ставимо його в тепле місце.
Хвилин через 30 тісто підніметься і з ним можна буде працювати.
Змащуємо стіл рослинним маслом і ділимо тісто на 12 шматочків.
З кожного робимо коржик, викладаємо ложку картопляної начинки.
Ретельно защипуємо краю, формуємо пиріжок.
Пиріжок необхідно розплющити, щоб він був приблизно 1 см завтовшки. Коли все пиріжки будуть зліплені, можна ставити сковороду з рослинним маслом на плиту, нехай гріється.
Поки сковорода нагрівалася, пиріжки трохи"виросли" , тепер їх можна смажити. Смажимо на вогні трохи більше середнього по обидва боки до рум'яної.
Після смаження викладаємо пиріжки на паперові рушники, нехай вони вберуть зайвий жир. І ось рум'яні, м'які і смачні пиріжки готові.