Рецепт Дріжджові пиріжки з картопляною начинкою фото

Дріжджові пиріжки з картопляною начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже зручний, швидкий і легкий процес приготування тіста, проста і ситна начинка ... Якщо ви хоча б раз приготуєте пиріжки за цим рецептом, ви обов'язково записали їх в свою кулінарну книгу.

Опис приготування:

Не знаю, як вам, а мені пиріжки з картоплею подобаються смажені, а не запечені. З сковороди вони виходять м'якими і Несухі, але чомусь дуже швидко закінчуються. Я пекла пиріжки в пост, тому начинка у мене проста. А взагалі варіантів начинки багато: можна додати до картоплі обсмажені бекон з цибулею, варені яйця. А ще буде смачно, якщо додати натерту на тертці копчену ковбасу. Розповідаю, як приготувати дріжджові пиріжки з картопляною начинкою, сподіваюся, вам сподобається цей рецепт.

  • Картопля - 4-5 штук (середнього розміру)
  • Борошно пшеничне - 300 грам (близько 2, 5 склянки)
  • Дріжджі сухі - 10-11 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки для тесту)
  • Рослинна олія - 1 Склянка(2 столових ложки в тісто, інше - для смаження пиріжків)
  • Вода - 1 Склянка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Зелень кропу - 20 грам
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 1
Очистимо картопля і відварити його в підсоленій воді до готовності.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 2
Зливаємо воду з картоплі. Растолчем його, додамо дрібно нарізану зелень, чорний перець.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 3
Розмішаємо, додамо за смаком сіль.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 4
У невелику миску насипаємо сухі дріжджі і цукор, перемішуємо.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 5
Додаємо теплу воду і перемішаємо до розчинення дріжджів. Ставимо в тепле місце, дріжджі повинні почати працювати.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 6
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться пінної шапкою. Додаємо до дріжджового розчину сіль, рослинне масло і борошно.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 7
І замішуємо гладке і м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. При необхідності по чуть-чуть додавайте борошно. Накриваємо тісто рушником і ставимо його в тепле місце.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 8
Хвилин через 30 тісто підніметься і з ним можна буде працювати.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 9
Змащуємо стіл рослинним маслом і ділимо тісто на 12 шматочків.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 10
З кожного робимо коржик, викладаємо ложку картопляної начинки.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 11
Ретельно защипуємо краю, формуємо пиріжок.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 12
Пиріжок необхідно розплющити, щоб він був приблизно 1 см завтовшки. Коли все пиріжки будуть зліплені, можна ставити сковороду з рослинним маслом на плиту, нехай гріється.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 13
Поки сковорода нагрівалася, пиріжки трохи"виросли" , тепер їх можна смажити. Смажимо на вогні трохи більше середнього по обидва боки до рум'яної.
дріжджові пиріжки з картопляною начинкою - фото крок 14
Після смаження викладаємо пиріжки на паперові рушники, нехай вони вберуть зайвий жир. І ось рум'яні, м'які і смачні пиріжки готові.

Схожі рецепти