М'ясний рулет з картопляною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні рулети завжди користувалися популярністю, адже їх можна приготувати в звичайний день або до святкового столу. Цей рулет поєднує в собі два головні компоненти: м'ясо і картоплю. Дуже смачно!
У цьому рецепті я розповім, як приготувати м'ясний рулет з картопляною начинкою. Він безсумнівно прикрасить ваш святковий стіл і урізноманітнює щоденне меню, адже в ньому вдало поєднуються два блюда в одному. Готується рулет не так і складно, як може здатися на перший погляд. Та й продукти для його приготування знадобляться прості і доступні.
- Фарш м'ясний - 800-900 грам (не жирний! )
- Картопля відварна - 500 грам
- Яйце - 6 штук(3 варених + сирий жовток для начинки, 2 яйця в м'ясний фарш)
- Манька - 3 Ст. Ложки(2 - в фарш, 1- в начинку)
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка)
- Хліб білий - 200-250 грам (замочений в молоці і віджатий)
- Сир твердий - 100 грам
Пропустіть через м'ясорубку фарш з замоченим в молоці і добре віджатим хлібом. Додайте сіль, паприка, мелений перець і яйця, манку. Ретельно перемішати і відбийте.
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, воду злийте. Картопля товкачем подрібнюємо в пюре, нехай остигає.
Твердий сир натираємо на тертці.
Дрібно наріжемо вимиту і обсушену зелень.
Варені яйця нарізаємо дрібними кубиками.
Готуємо начинку. Змішаємо картопляне пюре, сир, варені яйця, жовток, манку, зелень, паприка. Додамо по дрібці солі і чорного перцю.
Викладаємо фарш на харчову плівку або вологе вафельний рушник прямокутним шаром приблизно в 1 см завтовшки. Розмір м'ясного пласта у мене приблизно 45 з 25 см. І тепер рівномірно і щільно розкладаємо картопляну начинку.
І акуратно, злегка притискаючи, загортаємо все в рулет.
Форму для випічки рулету краще брати довгу: прямокутну або овальну. Виріжемо пергамент за розміром форми, перекладемо на нього рулет. Переносимо рулет з папером в форму.
Проколів рулет тонкої спицею в декількох місцях. І запікаємо 60-70 хвилин при 200 градусах. Хв 15-20 до кінця готування накрийте рулет фольгою, щоб він зверху не сильно запікся. Можна змастити сметаною.