Вегетаріанські млинці з картопляною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Залишки вчорашнього картопляного пюре можна використовувати з користю. Розповім, як приготувати вегетаріанські млинці з картопляною начинкою. Смачний, економний і простий варіант закуски.
Пюре можна використовувати вчорашнє, а можна зробити свіже. До картоплі додаю обсмажену цибулю, так начинка буде більш соковитою. До картоплі можна додати зелень або ароматні трави. Млинці роблю тонкі, мені так більше подобається, дотримуюся баланс начинки і тіста. Готові млинці можна подавати зі сметаною або грибним соусом.
- Картопля - 10 штук
- Борошно - 1-1, 5 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Сіль і чорний перець - За смаком
- Цибулина - 8 штук
- Соняшникова олія - За смаком
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Картоплю чищу і мою, нарізаю шматочками і відварюю до готовності, потім без додавання масла подрібнюю в пюре.
2. Лук очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю його невеликими шматочками.
3. У сковороду наливаю соняшникову олію, розігріваю його. Викладаю подрібнену цибулю на розпечену поверхню сковороди.
4. Обсмажую цибулину до золотистого кольору, солю і перчу небагато.
5. Для млинчиків: яйця розбиваю в миску, додаю цукор і сіль, 2 столові ложки соняшникової олії і молоко. Порційно додаю борошно до стану густої сметани.
6. Ополоником відміряють необхідну кількість тіста, виливаю на сковороду і обсмажую тонкі млинці.
7. Змішую картоплю з обсмаженою цибулею, за смаком додаю сіль і перець.
8. Млинець розкладаю на столі, викладаю на нього трохи начинки, загортаю млинець.
9. Те ж саме проробляю і з іншими млинцями, потім подаю їх до столу.