Пиріжки з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, тоді візьміть на замітку цей простий рецепт пиріжків з курячою печінкою. Повітряне тісто з дуже смачною начинкою - це відмінний варіант перекусу для всієї родини.
Приготувати пиріжки з курячою печінкою в домашніх умовах можна в якості закуски на природу або на роботу. При бажанні начинку прекрасно доповнить відварений рис або яйця з зелень, наприклад.
- Вода - 600 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1.5 кілограма
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 2 штуки
- Печінка - 650-700 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Мал - 200 грам (по бажанню)
1. Воду потрібно трохи нагріти (але не доводити до кипіння) і розчинити дріжджі.
2. Додати цукор і третину борошна.
3. Коли з'являться бульбашки, можна додати рослинне масло, сіль і ще борошна, щоб вийшло м'яке тісто.
4. Накрити тісто рушником і залишити в теплому місці мінімум на 1 час. А тим часом можна зайнятися начинкою. Печінка промити під проточною водою і відкинути на друшляк.
5. Очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. Викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажити до прозорості.
6. Викласти на сковороду печінку і смажити до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
7. Щоб пиріжки з курячою печінкою в домашніх умовах були більш ніжними, начинку краще подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.
8. Зробити пиріжки більш економними можна за рахунок відвареного рису.
9. Остиглий трохи рис додати до подрібненої печінки. Все як слід перемішати.
10. Коли тісто добре підійде, додати борошно і можна приступати до процесу ліплення.
11. Розділити тісто на невеликі частини, кожну з яких тонко розкачати і викласти начинку.
12. Викласти пиріжки на застелений пергаментом деко і змастити жовтком. Також цей рецепт приготування пиріжків з курячою печінкою можна використовувати і для сковороди.
13. Надіслати лист в духовку хвилин на 20, поки пиріжки не зарум'яниться.