Гречка з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках ситного, смачного і нескладного обіду або вечері для всієї родини, зверніть увагу на цей класний варіант, як приготувати гречку з курячою печінкою. Легкий рецепт - смачна страва.
Приготувати таку страву можна не тільки на плиті, як в даному випадку, але і в мультиварці. Якщо ви любите печінку в сметані, сміливо додавайте її в блюдо як соус. У Вас вийде повноцінний і поживний вечерю з доступних продуктів всього за півгодини.
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Куряча печінка - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед потрібно вимити й обсушити печінку. При необхідності також промийте крупу.
2. Гречану крупу залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання підсолити трохи і варіть на повільному вогні хвилин 12, до повного вбирання води крупою.
3. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.
4. На сковороді розігрійте олію і викладіть цибулю.
5. Обсмажте його до золотистого.
6. Додайте до цибулі печінку.
7. І смажте, помішуючи, хвилин 15.
8. До цього часу вже звариться гречка.
9. Печінка посоліть і поперчіть за смаком.
10. Викладіть на сковороду гречку.
11. Томіть ще 2-3 хвилини на маленькому вогні, щоб гречка просочилася смаками і ароматами печінки.
12. Усе, блюдо готове до подачі. Смачного!