Морквяні котлети з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вичавлюєте сік з моркви, то часто задається питанням - куди ж дівати макуха? викидати шкода, в ньому залишається багато корисного. Вихід є - можна приготувати морквяні котлети з начинкою!
Приготувати це смачне і корисне блюдо на обід або вечерю не складе особливих труднощів. Обсмажувати котлети і начинку для них ми будемо недовго, так що котлети не вбереться в себе багато жиру. Подавати морквяні котлети краще з кислуватим або гострим соусом. Якщо хтось із вашої родини відмовляється від моркви - такі котлети завжди з'їдаються з задоволенням:)
- Морква - 400 грам
- Куряча печінка - 300 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 зубчиків
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок(2 ст. L - для панірування печінки, 3 ст. L - для тіста)
- Чорний мелений - 1 Чайна ложка
Морквину необхідно почистити, натерти на дрібній тертці( або використовувати макуху після отримання соку) і залити молоком хвилин на 20.
Додаємо до курячої печінки борошно, 1/4 ч.Л перцю і 1/2 немає. Л солі.
Потім все добре і акуратно перемішуємо - паніруємо печінку.
Потім викладаємо печінку на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо з двох сторін по 3 хвилини.
Обсмажену печінку викладаємо на пергамент або кухонні серветки, щоб охолола. Остигнула печінку потім можна нарізати на більш дрібні шматочки, але не обов'язково.
Поки печінка остигає, поріжемо дрібно цибулю і на дрібній тертці натерти часник.
Потім їх необхідно обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до прозорості лука.
Остигнула печінку нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до неї більшу частину піджарки з часнику і цибулі.
Туди ж додаємо кмин і добре, але акуратно перемішуємо.
Морква необхідно трохи віджати від молока, додати до неї яйця, борошно, 1/2 немає. Ложки солі, решту піджарки і 1/4 ч.Л перцю.
Замішуємо морквяне тісто. Потім формуємо невелику коржик і викладаємо начинку з печінки. Далі формуємо котлету.
Котлети необхідно обсмажити на сковороді з рослинним маслом по 5 хвилин з обох сторін. Потім викласти на деко і запікати в духовці хвилин 10 при температурі 180 градусів.
Нехай котлети трохи охолонуть, а потім їх можна подавати до столу з овочами і улюбленим соусом.