Рецепт Смажені пиріжки з картоплею фото

Смажені пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 г. 30 хв.

У холодні зимові та осінні дні нам особливо сильно хочеться трохи теплоти і душевності. А давайте приготуємо чудові смажені пиріжки з картоплею, які, безсумнівно, вам сподобаються

Опис приготування:

Це класичний рецепт смажених пиріжків з картоплею, в якому ми будемо використовувати дріжджове тісто. Не знаю чому, але з таким тестом пиріжки завжди виходять смачніше і м'якше, а на вигляд - просто чудо. А якщо вам здається, що приготування пиріжків - це занадто довгий процес, то смію вас запевнити, що результат вартий витрачених зусиль, а як тільки па квартирі почне розноситися чудовий запах домашньої випічки, ви ні про що крім цих золотистих крихіток не зможете думати. Тому не варто лінуватися - влаштуйте невелике свято для своїх рідних і близьких і приготуйте їм відмінне ласощі з вашого дитинства, а я вам в цьому допоможу і з задоволенням поділюся рецептом приготування смажених пиріжків з картоплею.

  • Тепла кип'ячена вода - 0, 5 L
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі швидкодіючі - 10-11 грам
  • Борошно пшеничне - 5-6 склянок
  • Картопля - 700-800 грам (в начинку)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (в начинку
    )
  • Рослинна олія - За смаком (для обжарки)
  • Мелений перець - За смаком (в начинку)
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 1
У глибокий посуд наливаємо теплу воду, її можна замінити молоком або сироваткою. Потім насипаємо цукор, сіль і додаємо масло.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 2
Потім засипаємо дріжджі і борошно (пару стаканів). Гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 3
Поступово засипаємо борошно, що залишилося і починаємо вимішувати тісто. Нам необхідно, щоб воно було досить густим і еластичним і не прилипало до рук.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 4
Тепер накриваємо тісто тканиною і ставимо в тепле місце без протягів. Ми залишаємо приблизно на годину, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 5
Потім ми його трохи обминали і знову повертаємо в тепле місце.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 6
Після того, як тісто знову збільшиться вдвічі, ми його виймаємо і починаємо відокремлювати від нього невеликі шматочки, з яких ми повинні сформувати кульки (руки необхідно змастити маслом). Викладаємо кульки на обробну дошку, змащену маслом.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 7
Даємо нашим кулькам час постояти в теплі, а тим часом займемося начинкою. Для початку ми відварюємо картоплю до повної готовності.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 8
Цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні кубики.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 9
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 10
Картопля подрібнюємо і перекладаємо до нього обсмажену цибулю, додаємо сіль і спеції і ретельно перемішуємо.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 11
Тепер беремо одну кульку з тіста і розгортаємо його в пластинку. В середину викладаємо ложку-півтори начинки.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 12
Потім ретельно з'єднуємо краю так, щоб при обсмажуванні вони не розійшлися.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 13
У сковороді розігріваємо олію і викладаємо на нього пиріжки швом вниз. Обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.
смажені пиріжки з картоплею - фото крок 14
Готові пиріжки викладаємо на тарілку, попередньо видаливши зайве масло паперовим рушником.

Схожі рецепти