Пиріжки з картоплею смажені
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та швидкі смажені пиріжки з картоплею обов'язково сподобаються вашим домашнім або гостям. Розповідаю, як їх зробити в домашніх умовах без особливих клопотів!
Смажені пиріжки з картоплею в особливому поданні не потребують - це всім прекрасно відоме блюдо, є традиційним для багатьох слов'янських народів. Зокрема, в Росії такі пиріжки завжди були і є популярними. Так що, без зайвих передмов, розповідаю як зробити пиріжки з картоплею смажені в домашніх умовах. Мої покрокові фото допоможуть вам впоратися з нюансами приготування!
- Молоко - 2 склянки (тепле)
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1+1/4 Ст. Ложки
- Цукор - 1/4 Ст. Ложки
- Очищену картоплю - 5 штук (зварити в підсоленій воді)
- Цибулина - 2 штуки (подрібнити)
- Вершкове масло - 120 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль перець - За смаком
- Кріп - 2 Ст. Ложки (дрібно нарізати (по бажанню))
У середній мисці змішайте 1 стакан теплого молока, 1/4 чайної ложки солі, цукру, дріжджів і 8 столових ложок борошна.
Зачекайте протягом 10 хвилин, тремтіння повинні спіниться, накрийте посуд кришкою або рушником.
Тим часом, поки дріжджі піняться, використовуйте віночок або ручний міксер: в іншій мисці змішати 1 стакан теплого молока, крем, олія, яйця, сіль.
Додати 2+1/2 склянки борошна і перемішати віночком.
Тепер додаємо готові дріжджі.
Збиваємо віночком і поступово додаємо решту борошна, знову ретельно перемішуємо.
Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте його в тепле місце. Щоб тісто піднялося швидше, накрийте його поверх плівки теплою ковдрою. Залиште на годину.
Тісто буде липким, тому змастіть руки олією, так тісто не буде прилипати до них.
Обсипте обробну дошку борошном. Отщіпніте шматок тіста розміром з тенісний м'яч і за допомогою пальців трохи розкачайте його на дошці.
Тепер кладемо близько 1-2 ст. Ложки начинки.
Обсипте обробну дошку борошном. Отщіпніте шматок тіста розміром з тенісний м'яч і за допомогою пальців трохи розкачайте його на дошці.
Тепер кладемо близько 1-2 ст. Ложки начинки.
Тепер гарненько склеюємо тісто з обох сторін.
Гарненько обваляйте в борошні, і покатайте по дошці, щоб шов гарненько склеївся. Виконайте все теж саме з рештою тестом і начинкою.
Нагрійте сковороду з великою кількістю масла при високій температурі. Викладаємо пиріжки в сковороду швом вниз, тільки після чого обсмажуємо другу сторону.
Викладаємо на велику тарілку, з паперовим рушником, щоб воно трохи ввібрало в себе масло.
Викладаємо на велику тарілку, з паперовим рушником, щоб воно трохи ввібрало в себе масло.