Рецепт Пиріжки з картоплею смажені фото

Пиріжки з картоплею смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Смачні та швидкі смажені пиріжки з картоплею обов'язково сподобаються вашим домашнім або гостям. Розповідаю, як їх зробити в домашніх умовах без особливих клопотів!

Смажені пиріжки з картоплею в особливому поданні не потребують - це всім прекрасно відоме блюдо, є традиційним для багатьох слов'янських народів. Зокрема, в Росії такі пиріжки завжди були і є популярними. Так що, без зайвих передмов, розповідаю як зробити пиріжки з картоплею смажені в домашніх умовах. Мої покрокові фото допоможуть вам впоратися з нюансами приготування!

  • Молоко - 2 склянки (тепле)
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1+1/4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/4 Ст. Ложки
  • Очищену картоплю - 5 штук (зварити в підсоленій воді)
  • Цибулина - 2 штуки (подрібнити)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль перець - За смаком
  • Кріп - 2 Ст. Ложки (дрібно нарізати (по бажанню))
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 1
У середній мисці змішайте 1 стакан теплого молока, 1/4 чайної ложки солі, цукру, дріжджів і 8 столових ложок борошна.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 2
Зачекайте протягом 10 хвилин, тремтіння повинні спіниться, накрийте посуд кришкою або рушником.

Тим часом, поки дріжджі піняться, використовуйте віночок або ручний міксер: в іншій мисці змішати 1 стакан теплого молока, крем, олія, яйця, сіль.
Додати 2+1/2 склянки борошна і перемішати віночком.
Тепер додаємо готові дріжджі.

пиріжки з картоплею смажені - фото крок 3
Збиваємо віночком і поступово додаємо решту борошна, знову ретельно перемішуємо.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 4
Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте його в тепле місце. Щоб тісто піднялося швидше, накрийте його поверх плівки теплою ковдрою. Залиште на годину.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 5
Тісто буде липким, тому змастіть руки олією, так тісто не буде прилипати до них.
Обсипте обробну дошку борошном. Отщіпніте шматок тіста розміром з тенісний м'яч і за допомогою пальців трохи розкачайте його на дошці.
Тепер кладемо близько 1-2 ст. Ложки начинки.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 6
Тепер гарненько склеюємо тісто з обох сторін.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 7
Гарненько обваляйте в борошні, і покатайте по дошці, щоб шов гарненько склеївся. Виконайте все теж саме з рештою тестом і начинкою.
пиріжки з картоплею смажені - фото крок 8
Нагрійте сковороду з великою кількістю масла при високій температурі. Викладаємо пиріжки в сковороду швом вниз, тільки після чого обсмажуємо другу сторону.
Викладаємо на велику тарілку, з паперовим рушником, щоб воно трохи ввібрало в себе масло.

Схожі рецепти