Рецепт Пиріжки з печінкою смажені фото

Пиріжки з печінкою смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Смажені пиріжки з печінкою виходять дуже соковитими і ніжними, а готуються за лічені хвилини. Так чому б нам не приготувати їх до сьогоднішнього вечері, адже таке блюдо порадує всю родину.

Опис приготування:

Печінка - це дуже корисний продукт, але от якщо говорити про свинячої печінки, то найчастіше вона виходить жорсткою і сухою, тому особисто я готую її не дуже часто. Але ось недавно я знайшла відмінний рецепт, в якому печінку виходить дуже м'яка і соковита, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати пиріжки з печінкою смажені. У них печінка виходить дійсно смачною, тому пиріжки розходяться за лічені хвилини. Ну а, з огляду на те, що і тісто тут досить просте, то цей рецепт приготування пиріжків з печінкою смажених стане відмінним варіантом для початківців господарок, які хочуть порадувати свою сім'ю смачною домашньою їжею.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Дріжджі швидкодіючі - 6 грам
  • Печінка свиняча - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 1
Свинячу печінку для початку необхідно залити водою і вимочувати її кілька годин. Потім зливаємо воду, а печінку пропускаємо через м'ясорубку.
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 2
У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо її на вогонь. Викладаємо на сковороду дрібно порізану цибулю, обсмажуємо до м'якості. Потім додаємо подрібнену печінку, солимо і перчимо, смажимо її до готовності (8 хвилин).
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 3
У миску наливаємо підлогу склянку теплої води, додаємо сіль і дріжджі.
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 4
Борошно просіваємо і вливаємо в неї дріжджову суміш, замішуємо тісто, поступово вливаючи залишилися півсклянки теплої води. Тісто має бути тугим і еластичним, трохи прилипати до рук.
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 5
Готове тісто ділимо на рівні частини (у мене вийшло 10). Кожну частину розгортаємо в пластинку, в середину кладемо начинку і щільно з'єднуємо краю пиріжків.
пиріжки з печінкою смажені - фото крок 6
У сковороду наливаємо рослинне масло (1-1, 5 см) і гарненько його нагріваємо. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з усіх боків до золотистого кольору. Видаляємо надлишки масла за допомогою паперових серветок і подаємо пиріжки до столу. Смачного!

Схожі рецепти