Пиріжки з печінкою смажені
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Смажені пиріжки з печінкою виходять дуже соковитими і ніжними, а готуються за лічені хвилини. Так чому б нам не приготувати їх до сьогоднішнього вечері, адже таке блюдо порадує всю родину.
Опис приготування:
Печінка - це дуже корисний продукт, але от якщо говорити про свинячої печінки, то найчастіше вона виходить жорсткою і сухою, тому особисто я готую її не дуже часто. Але ось недавно я знайшла відмінний рецепт, в якому печінку виходить дуже м'яка і соковита, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати пиріжки з печінкою смажені. У них печінка виходить дійсно смачною, тому пиріжки розходяться за лічені хвилини. Ну а, з огляду на те, що і тісто тут досить просте, то цей рецепт приготування пиріжків з печінкою смажених стане відмінним варіантом для початківців господарок, які хочуть порадувати свою сім'ю смачною домашньою їжею.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі швидкодіючі - 6 грам
- Печінка свиняча - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
Свинячу печінку для початку необхідно залити водою і вимочувати її кілька годин. Потім зливаємо воду, а печінку пропускаємо через м'ясорубку.
У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо її на вогонь. Викладаємо на сковороду дрібно порізану цибулю, обсмажуємо до м'якості. Потім додаємо подрібнену печінку, солимо і перчимо, смажимо її до готовності (8 хвилин).
У миску наливаємо підлогу склянку теплої води, додаємо сіль і дріжджі.
Борошно просіваємо і вливаємо в неї дріжджову суміш, замішуємо тісто, поступово вливаючи залишилися півсклянки теплої води. Тісто має бути тугим і еластичним, трохи прилипати до рук.
Готове тісто ділимо на рівні частини (у мене вийшло 10). Кожну частину розгортаємо в пластинку, в середину кладемо начинку і щільно з'єднуємо краю пиріжків.
У сковороду наливаємо рослинне масло (1-1, 5 см) і гарненько його нагріваємо. Обсмажуємо пиріжки на сковороді з усіх боків до золотистого кольору. Видаляємо надлишки масла за допомогою паперових серветок і подаємо пиріжки до столу. Смачного!