Сливове варення часточками
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю сливу за те, що з неї можна зробити масу всяких смачних заготовок на зиму. Починаючи від пікантних гострих соусів, закінчуючи смачними десертами, такими як варення часточками.
Хочете приготувати не просто варення, а справжній десерт, щоб насолоджуватися кожною ложечкою? Тоді зваріть сливове варення часточками. Це дуже просто, хоча і потребують деякий час. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням! Взимку буде дуже приємно відкрити баночку такого варення!
- Слива - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 800-1000 грам (якщо зливу солодка, можна зменшити кількість цукру до 800 грам)
Підготуйте інгредієнти.
Промийте сливу, видаліть кісточки.
На дно каструлі з товстим дном насипте цукор, викладіть сливи шкіркою вниз.
Засипте сливи шаром цукру.
Чергуйте шари слив і цукру. Залиште в такому вигляді на 6-8 годин, щоб сливи дали сік.
Через 6-8 годин, сливи дали сік, маса просіла, можна варити варення. Поставте на вогонь, нагрійте, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.
Дайте варенню настоятися знову годин 6-8, повторіть процедуру нагрівання, кип'ятити не слід.
Розливайте варення охолодженим до кімнатної температури в підготовлені банки, які слід простерилізувати. Турбуватися про збереження не варто, з такою кількістю цукру варення буде добре зберігатися.
З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 літр прекрасного варення.
Варення виходить просто просто чудовим, ягідка до ягідці, справжній десерт.