Сливове варення на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Як зварити сливове варення на швидку руку, щоб воно вийшло смачним? За цим рецептом варення готують всього в 3 заходу по 10 хвилин з інтервалом 30 хвилин.
Цей корисний фрукт радує своїм дивовижним смаком і невеликою кислинкою. Якщо ви не любите надто нудотне варення, то готуєте за цим рецептом. Зливи легко піддаються обробці, а готовий десерт з них виходить справжніми ласощами. Готується сливове варення на швидку руку досить швидко - всього 3 рази по 10 хвилин з невеликим інтервалом.
- Слива - 4 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
1. Зливи для цього варення потрібно взяти середньої стиглості. Я віддаю перевагу солодкі сорти. Ретельно моєму фрукти і даємо воді стекти.
2. Ділимо на половинки і засипаємо цукром. Даємо слив постояти близько 40 хвилин, щоб вони пустили сік.
3. Після цього ставимо каструлю на слабкий вогонь і проварюємо сливи 3 рази по 10 хвилин з інтервалом в півгодини. Якщо, звичайно, ви любите густе варення, то і цукру потрібно в 2 рази більше, і варити з інтервалом в 10 годин в 3 заходу.
4. Розливаємо сливове варення на швидку руку відразу ж по стерилізованих банках і закочує. Зберігається таке варення в коморі або в прохолодному місці (погребі чи холодильнику).
5. Незважаючи на те, то варення приготовлено на швидку руку, його смак від цього незмінно смачний. Ласощі з задоволенням їдять діти і дорослі разом з чаєм або використовують варення для випічки.