Рецепт Сливове варення без кісточок фото

Сливове варення без кісточок
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Фрукти, Слива
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Заготовки, Варення

Смачне сливове варення без кісточок готується кілька днів за таким же принципом, як і інше варення: доводиться до кипіння і знімається з вогню. Якщо зробити густий сироп, то вийде джем.

Слива - дуже корисний плід, який вважається дієтичним (з 100 гр продукту припадає лише 30 калорій). Незважаючи на солодкість сливи в консервуванні готують її з великою кількістю цукру. Слива половинками у вигляді варення - приголомшливий десерт, який можна використовувати навіть в якості начинки для випічки.

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 4 склянки
сливове варення без кісточок - фото крок 1
1. Сливове варення можна приготувати середньої густини, а можна у вигляді джему (тоді його можна використовувати в якості начинки для різноманітної випічки).
сливове варення без кісточок - фото крок 2
2. Ретельно моєму сливи і розколюємо кожну на половинки.
сливове варення без кісточок - фото крок 3
3. Окремо готуємо сироп: воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння і варимо близько хвилини.
сливове варення без кісточок - фото крок 4
4. Заливаємо сливи отриманим сиропом і доводимо до кипіння. Після цього отставляем до наступного дня.
сливове варення без кісточок - фото крок 5
5. На наступний день процедуру повторюємо знову. Якщо хочете приготувати варення гущі, то використовуйте для сиропу більше цукру.
сливове варення без кісточок - фото крок 6
6. Через два дні варення потрібно не тільки довести до кипіння, але і проварити близько 8 хвилин на дуже слабкому вогні (обов'язково знімаючи піну).
сливове варення без кісточок - фото крок 7
7. Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам, закочує і відправляємо в комору.

Схожі рецепти