Сливове варення без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Смачне сливове варення без кісточок готується кілька днів за таким же принципом, як і інше варення: доводиться до кипіння і знімається з вогню. Якщо зробити густий сироп, то вийде джем.
Слива - дуже корисний плід, який вважається дієтичним (з 100 гр продукту припадає лише 30 калорій). Незважаючи на солодкість сливи в консервуванні готують її з великою кількістю цукру. Слива половинками у вигляді варення - приголомшливий десерт, який можна використовувати навіть в якості начинки для випічки.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 4 склянки
1. Сливове варення можна приготувати середньої густини, а можна у вигляді джему (тоді його можна використовувати в якості начинки для різноманітної випічки).
2. Ретельно моєму сливи і розколюємо кожну на половинки.
3. Окремо готуємо сироп: воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння і варимо близько хвилини.
4. Заливаємо сливи отриманим сиропом і доводимо до кипіння. Після цього отставляем до наступного дня.
5. На наступний день процедуру повторюємо знову. Якщо хочете приготувати варення гущі, то використовуйте для сиропу більше цукру.
6. Через два дні варення потрібно не тільки довести до кипіння, але і проварити близько 8 хвилин на дуже слабкому вогні (обов'язково знімаючи піну).
7. Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам, закочує і відправляємо в комору.