Рецепт Сливове варення на зиму фото

Сливове варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Фрукти, Слива
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Заготовки, Варення

Це варення користується популярністю, оскільки його можна не тільки використовувати як доповнення до чаю, але також у вигляді начинки для випічки. Чим більше цукру і довше час варіння - тим воно густіше.

Чудове варення виходить за цим рецептом дуже смачним. Зливи можна брати будь-якого сорту. Головне - щоб вони не були переспілі. Якщо збільшити кількість цукру в кілька разів, то варення вийде дуже густим.

  • Слива - 2 кілограма
  • Цукор - 2 кілограма
сливове варення на зиму - фото крок 1
1. Для цього варення нам знадобиться стигла слива (нЕ перезріла! ). Я іноді беру навіть трохи зелену. Ретельно її миємо й даємо стекти зайвої рідини.
сливове варення на зиму - фото крок 2
2. Тепер все сливи потрібно розділити на половинки.
сливове варення на зиму - фото крок 3
3. Засипаємо все сливи цукром і залишаємо на 5 годин, поки фрукти не пустять сік. Заважати не потрібно.
сливове варення на зиму - фото крок 4
4. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо максимально вогонь і проварюємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну, що утворилася.
сливове варення на зиму - фото крок 5
5. Проваривши трохи, знімаємо з вогню і залишаємо варення накритим на 10 годин. Ту ж саму процедуру проводимо на наступний день (я зазвичай залишаю на ніч, а вранці знову проварюю). Таких процедур потрібно 2-3. Чим більше разів проварювати його, тим густіше буде сливове варення на зиму.
сливове варення на зиму - фото крок 6
6. Розливаємо гаряче варення в стерилізовані банки, закочує і відправляємо в комору або льох.

Схожі рецепти