Сливове варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це варення користується популярністю, оскільки його можна не тільки використовувати як доповнення до чаю, але також у вигляді начинки для випічки. Чим більше цукру і довше час варіння - тим воно густіше.
Чудове варення виходить за цим рецептом дуже смачним. Зливи можна брати будь-якого сорту. Головне - щоб вони не були переспілі. Якщо збільшити кількість цукру в кілька разів, то варення вийде дуже густим.
- Слива - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
1. Для цього варення нам знадобиться стигла слива (нЕ перезріла! ). Я іноді беру навіть трохи зелену. Ретельно її миємо й даємо стекти зайвої рідини.
2. Тепер все сливи потрібно розділити на половинки.
3. Засипаємо все сливи цукром і залишаємо на 5 годин, поки фрукти не пустять сік. Заважати не потрібно.
4. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо максимально вогонь і проварюємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну, що утворилася.
5. Проваривши трохи, знімаємо з вогню і залишаємо варення накритим на 10 годин. Ту ж саму процедуру проводимо на наступний день (я зазвичай залишаю на ніч, а вранці знову проварюю). Таких процедур потрібно 2-3. Чим більше разів проварювати його, тим густіше буде сливове варення на зиму.
6. Розливаємо гаряче варення в стерилізовані банки, закочує і відправляємо в комору або льох.