Рецепт Варення з айви часточками фото

Варення з айви часточками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Айва
На полуденок, Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Баночка ароматного бурштинового варення і теплий зігріваючий чай - Усе, що потрібно, для того щоб холодний зиязикай вечір став трохи тепліше і затишніше, так давайте приготуємо для себе чудове частування.

Коли язик заходить про айву і варення з неї, то відразу навіть важко вирішити, що ж в цих ласощах мені подобається більше: його приголомшливий смак, неповторний аромат або чудовий янтарно-золотистий колір - все в ньому полонить і завойовує з першої ложечки. Тому для всіх любителів десертів, приготованих своїми руками, я хочу розповісти, як закатати варення з айви часточками. У будь-який час і за будь-якої ситуації таке частування буде чудово виглядати на столі і порадує вас і ваших гостей своїм приголомшливим смаком, а ще це варення можна використовувати для приготування випічки, адже важко придумати більш смачну начинку для пирога або булочки. Загалом, обов'язково приготуйте варення з айви часточками в домашніх умовах і ви не пошкодуєте про це ні на хвилину.

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 800 грам
  • Лимон - 1 штука
варення з айви часточками - фото крок 1
Насамперед гарненько промиваємо айву під холодною водою і насухо витираємо її рушником.
варення з айви часточками - фото крок 2
Далі розрізаємо айву на 4 частини і видаляємо з неї серцевину, м'якоть ріжемо на невеликі часточки і скроплюємо їх відразу ж лимонним соком.
варення з айви часточками - фото крок 3
Потім перекладаємо шматочки айви в каструлю і засипаємо їх цукром, накриваємо каструлю рушником або складеної марлею і залишаємо на добу.
варення з айви часточками - фото крок 4
Цього часу буде досить, щоб айва пустила сік, тому ставимо каструлю з нею на повільний вогонь.
варення з айви часточками - фото крок 5
Варимо масу, періодично помішуючи, поки сироп не почне густіти, зазвичай на це йде хвилин 50.
варення з айви часточками - фото крок 6
Коли варення досягне потрібної консистенції, розливаємо його по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками.

Схожі рецепти