Рецепт Варення з груші часточками на зиму фото

Варення з груші часточками на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Ароматне варення з груші порадує вас в холодну пору року і нагадає про літо. Варення помірно солодке, насичений смак груші і соковитість залишаються. Часточки груші можна додавати в різні десерти.

Груші вибираємо стиглі, але щільні. М'які груші залиште для повидла. У мене груша дуже солодка, тому досить 500 грам цукру, якщо груша з кислинкою можна поміняти пропорції і додати більше цукру. Варення не повинно активно кипіти, щоб часточки залишилися цілими.

  • Груші - 2 кілограма
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Кислота лимонна - 5 грам
варення з груші часточками на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 2
Цукор висипаємо в каструлю, додаємо воду і лимонну кислоту. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо, періодично помішуючи.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 3
Груші нарізаємо часточками. Серцевину видаляємо.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 4
Цукор розігрівся і розчинився. Часточки груші кладемо в гарячий цукровий сироп.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 5
Грушу в сиропі доводимо до кипіння. Чи не перемішуємо і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо на 20-30 хвилин. Далі, готуємо на мінімальному вогні близько 20 хвилин. Кипіння мінімальне, варення не повинно бурхливо кипіти.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 6
Готове грушеве варення кладемо в стерильні банки і закочує. Готувати можна 20-40 хвилин. Час приготування залежить від щільності груші, чим твердіше груша, тим довше її можна варити. Колір варення залежить від тривалості приготування. Чим довше варите, тим темніше виходить варення.
варення з груші часточками на зиму - фото крок 7
Варення часточками готове. Пригощайтеся!

Схожі рецепти