Варення з груші часточками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне варення з груші порадує вас в холодну пору року і нагадає про літо. Варення помірно солодке, насичений смак груші і соковитість залишаються. Часточки груші можна додавати в різні десерти.
Груші вибираємо стиглі, але щільні. М'які груші залиште для повидла. У мене груша дуже солодка, тому досить 500 грам цукру, якщо груша з кислинкою можна поміняти пропорції і додати більше цукру. Варення не повинно активно кипіти, щоб часточки залишилися цілими.
- Груші - 2 кілограма
- Цукор - 500 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Кислота лимонна - 5 грам
Підготуємо інгредієнти.
Цукор висипаємо в каструлю, додаємо воду і лимонну кислоту. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо, періодично помішуючи.
Груші нарізаємо часточками. Серцевину видаляємо.
Цукор розігрівся і розчинився. Часточки груші кладемо в гарячий цукровий сироп.
Грушу в сиропі доводимо до кипіння. Чи не перемішуємо і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо на 20-30 хвилин. Далі, готуємо на мінімальному вогні близько 20 хвилин. Кипіння мінімальне, варення не повинно бурхливо кипіти.
Готове грушеве варення кладемо в стерильні банки і закочує. Готувати можна 20-40 хвилин. Час приготування залежить від щільності груші, чим твердіше груша, тим довше її можна варити. Колір варення залежить від тривалості приготування. Чим довше варите, тим темніше виходить варення.
Варення часточками готове. Пригощайтеся!