Варення з кабачків часточками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом приготування варення з кабачків часточками. Варення має незвичайний смак, але при цьому воно дуже корисне і відмінно підходить до полуденка.
Отже, готуємо варення з кабачків часточками в домашніх умовах крок за кроком:
1. Моєму кабачки в холодній воді.
2. Очищаємо овочі від шкірки, ріжемо кабачки дрібними часточками.
3. Засипаємо кабачки в миску. У цю ж миску додаємо цукор. Перемішуємо його з кабачками і залишаємо на 10-12 годин. За цей час з кабачків повинен виділитися сік, багато соку.
4. Коли кабачки настоялися, можна приступити до очищення лимона. Очищаємо його ножем від цедри, ріжемо на невеликі часточки. Позбавляємося від кісточок.
5. Тепер варимо зацукровані кабачки. Перекладаємо їх в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і і чекаємо 15 хвилин.
6. Після цього додаємо дрібно порізаний лимон.
7. Тримаємо варення на вогні ще 15 хвилин.
8. За цей час стерилізуємо банки, куди будемо закочувати варення і кришки тримаємо в окропі протягом 5 хвилин.
9. Коли варення готове, відразу переливаємо його в банки і закочує їх. Перевертаємо банки, чекаємо, поки варення охолоне.
10. Коли варення охололо, його можна подавати до столу або залишити на зберігання в прохолодному місці.
Приємного апетиту і гарного дня!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Лимон - 1 штука
1. Моєму кабачки в холодній воді.
2. Очищаємо овочі від шкірки, ріжемо кабачки дрібними часточками.
3. Засипаємо кабачки в миску. У цю ж миску додаємо цукор. Перемішуємо його з кабачками і залишаємо на 10-12 годин. За цей час з кабачків повинен виділитися сік, багато соку.
4. Коли кабачки настоялися, можна приступити до очищення лимона. Очищаємо його ножем від цедри, ріжемо на невеликі часточки. Позбавляємося від кісточок.
5. Тепер варимо зацукровані кабачки. Перекладаємо їх в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і і чекаємо 15 хвилин.
6. Після цього додаємо дрібно порізаний лимон.
7. Тримаємо варення на вогні ще 15 хвилин.
8. За цей час стерилізуємо банки, куди будемо закочувати варення і кришки тримаємо в окропі протягом 5 хвилин.
9. Коли варення готове, відразу переливаємо його в банки і закочує їх. Перевертаємо банки, чекаємо, поки варення охолоне.
10. Коли варення охололо, його можна подавати до столу або залишити на зберігання в прохолодному місці.
Приємного апетиту і гарного дня!