Рецепт Янтарне варення з груш фото

Янтарне варення з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ділюся рецептом бурштинового варення з груш. Це густе варення золотистого відтінку з прозорими часточками. Воно виходить дуже солодке, смачне і гарне!

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати бурштинове варення з груш, я розповім нижче. Це варення вариться як цукати, тобто доводиться до кипіння, потім остуджують і так повторюється кілька разів. Щоб груші зберегли свою текстуру, вибирайте щільні і тверді сорти. За бажанням варення можна ароматизувати корицею, ваніллю або анісом. З приготуванням доведеться повозитися, але результат того вартий!

  • Груша - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
янтарне варення з груш - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
янтарне варення з груш - фото крок 2
Груші помийте, очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте часточками товщиною 5-7 мм.
янтарне варення з груш - фото крок 3
Перекладіть груші в каструлю, додайте відразу цукор. На невеликому вогні доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.
янтарне варення з груш - фото крок 4
Вимкніть вогонь і дочекайтеся повного остигання. Груші будуть ще сирими і плавати в сиропі.
янтарне варення з груш - фото крок 5
Коли варення охолоне, увімкніть вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Грушеві часточки будуть зменшуватися в розмірі, а сироп ставати гущі і купувати бурштиновий колір.
янтарне варення з груш - фото крок 6
Повторіть процедуру варіння і охолодження варення ще 2-3 рази, поки не досягнете бажаної густоти.
янтарне варення з груш - фото крок 7
Потім розкладіть варення по заздалегідь стерилізованим баночках.
янтарне варення з груш - фото крок 8
Янтарне варення готове, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти