Янтарне варення з груш
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом бурштинового варення з груш. Це густе варення золотистого відтінку з прозорими часточками. Воно виходить дуже солодке, смачне і гарне!
Докладніше, як приготувати бурштинове варення з груш, я розповім нижче. Це варення вариться як цукати, тобто доводиться до кипіння, потім остуджують і так повторюється кілька разів. Щоб груші зберегли свою текстуру, вибирайте щільні і тверді сорти. За бажанням варення можна ароматизувати корицею, ваніллю або анісом. З приготуванням доведеться повозитися, але результат того вартий!
- Груша - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм

Підготуйте всі інгредієнти.

Груші помийте, очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте часточками товщиною 5-7 мм.

Перекладіть груші в каструлю, додайте відразу цукор. На невеликому вогні доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

Вимкніть вогонь і дочекайтеся повного остигання. Груші будуть ще сирими і плавати в сиропі.

Коли варення охолоне, увімкніть вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Грушеві часточки будуть зменшуватися в розмірі, а сироп ставати гущі і купувати бурштиновий колір.

Повторіть процедуру варіння і охолодження варення ще 2-3 рази, поки не досягнете бажаної густоти.

Потім розкладіть варення по заздалегідь стерилізованим баночках.

Янтарне варення готове, приємного вам апетиту!