Рецепт Швидке варення з груш фото

Швидке варення з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зазвичай приготування варення - процес довгий. Але якщо виключити з рецепту етап настоювання, ви зможете приготувати швидке варення з груш в домашніх умовах.

Опис приготування:

Отже, рецепт приготування швидкого варення з груш включать в себе наступні кроки:

1. Готуємо фрукти. Для початку моєму груші в холодній проточній воді. Найкраще вибирати м'які сорти груш, так як вони найкращим чином підходять для приготування варення.

2. Ножем очищаємо фрукти від шкірки і вирізаємо серцевину. Для зручності краще спочатку розрізати груші вздовж, а після на четвертинки.

3. Розварюються груші, щоб вони стали м'якими. Для цього слід в каструлю з киплячою водою помістити груші, де і варити їх протягом 5-7 хвилин.

4. Тепер фрукти потрібно відкинути на друшляк, вода, в якій вони варилися, використовувати в якості основи для сиропу.

5. Додаємо в воду ванілін, лимонну кислоту, цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.

6. Опускаємо грушу в сироп і варимо до готовності.

Як визначити готовність варення? Беремо краплю сиропу. Якщо вона повільно сповзає по похилій поверхні - варення готове.


  • Груша - 1 кілограм
  • Вода - 2 склянки
  • Ванілін - 5 грам
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Цукор - 1 кілограм
Отже, рецепт приготування швидкого варення з груш включать в себе наступні кроки:

1. Готуємо фрукти. Для початку моєму груші в холодній проточній воді. Найкраще вибирати м'які сорти груш, так як вони найкращим чином підходять для приготування варення.

2. Ножем очищаємо фрукти від шкірки і вирізаємо серцевину. Для зручності краще спочатку розрізати груші вздовж, а після на четвертинки.

3. Розварюються груші, щоб вони стали м'якими. Для цього слід в каструлю з киплячою водою помістити груші, де і варити їх протягом 5-7 хвилин.

4. Тепер фрукти потрібно відкинути на друшляк, вода, в якій вони варилися, використовувати в якості основи для сиропу.

5. Додаємо в воду ванілін, лимонну кислоту, цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.

6. Опускаємо грушу в сироп і варимо до готовності.

Як визначити готовність варення? Беремо краплю сиропу. Якщо вона повільно сповзає по похилій поверхні - варення готове.

Схожі рецепти