Швидке варення з груш
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай приготування варення - процес довгий. Але якщо виключити з рецепту етап настоювання, ви зможете приготувати швидке варення з груш в домашніх умовах.
Отже, рецепт приготування швидкого варення з груш включать в себе наступні кроки:
1. Готуємо фрукти. Для початку моєму груші в холодній проточній воді. Найкраще вибирати м'які сорти груш, так як вони найкращим чином підходять для приготування варення.
2. Ножем очищаємо фрукти від шкірки і вирізаємо серцевину. Для зручності краще спочатку розрізати груші вздовж, а після на четвертинки.
3. Розварюються груші, щоб вони стали м'якими. Для цього слід в каструлю з киплячою водою помістити груші, де і варити їх протягом 5-7 хвилин.
4. Тепер фрукти потрібно відкинути на друшляк, вода, в якій вони варилися, використовувати в якості основи для сиропу.
5. Додаємо в воду ванілін, лимонну кислоту, цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.
6. Опускаємо грушу в сироп і варимо до готовності.
Як визначити готовність варення? Беремо краплю сиропу. Якщо вона повільно сповзає по похилій поверхні - варення готове.
- Груша - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
- Ванілін - 5 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Цукор - 1 кілограм
1. Готуємо фрукти. Для початку моєму груші в холодній проточній воді. Найкраще вибирати м'які сорти груш, так як вони найкращим чином підходять для приготування варення.
2. Ножем очищаємо фрукти від шкірки і вирізаємо серцевину. Для зручності краще спочатку розрізати груші вздовж, а після на четвертинки.
3. Розварюються груші, щоб вони стали м'якими. Для цього слід в каструлю з киплячою водою помістити груші, де і варити їх протягом 5-7 хвилин.
4. Тепер фрукти потрібно відкинути на друшляк, вода, в якій вони варилися, використовувати в якості основи для сиропу.
5. Додаємо в воду ванілін, лимонну кислоту, цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.
6. Опускаємо грушу в сироп і варимо до готовності.
Як визначити готовність варення? Беремо краплю сиропу. Якщо вона повільно сповзає по похилій поверхні - варення готове.