Рецепт Янтарне варення з кабачків фото

Янтарне варення з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кабачок - це унікальний овоч! З нього можна приготувати безліч страв. Сьогодні буду вас дивувати і розповім, як приготувати бурштинове варення з кабачків.

Опис приготування:

Є кілька варіантів приготування такого варення: з апельсинами, лимоном або використанням одночасно обох цитрусових. Рецепт зовсім клопіткий і найголовніше - не витратний! варення смачне, ароматне і все хто його їдять, не можуть здогадатися з чого воно. Хочете здивувати своїх близьких або просто любите пробувати нове? Тоді цей рецепт для вас! Беріть на замітку!

  • Кабачки - 1, 5 кілограма (вага в очищеному вигляді)
  • Цукор - 1 кілограм
  • Апельсин - 2 штуки
янтарне варення з кабачків - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
янтарне варення з кабачків - фото крок 2
Сама трудомістка частина процесу - очистити кабачок від шкірки, видалити великі насіння і нарізати маленькими кубиками.
янтарне варення з кабачків - фото крок 3
Додайте до кабачків цукор, перемішайте і залиште на пару годин, щоб вони пустили сік. Потім поставте ємність на плиту, доведіть до кипіння, зніміть якщо необхідно утворилася пінку і уварюють кабачки на невеликому вогні протягом 45 хвилин.
янтарне варення з кабачків - фото крок 4
Апельсини ретельно вимийте і зніміть з них цедру. М'якоть наріжте невеликими шматочками.
янтарне варення з кабачків - фото крок 5
Готові кабачки повинні стати прозорими, схожими на шматочки мармеладу.
янтарне варення з кабачків - фото крок 6
Як тільки кабачки стануть желеподібними, додавайте до них цедру і м'якоть цитрусових і варіть все разом ще 10 хвилин. Янтарне варення з кабачків готове.
янтарне варення з кабачків - фото крок 7
Гаряче частування перекладіть в стерилізовані банки. У мене вийшло із зазначеної кількості приблизно 2 літра варення. Закриваємо варення стерильними кришками і залишаємо до охолодження.
янтарне варення з кабачків - фото крок 8
Зберігається таке варення як і будь-яке інше - при кімнатній температурі. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти