Варення з яблук часточками прозоре
(покроковий рецепт з фото)
Наша їжа повинна бути не тільки смачною, але і естетично красивою. Така теза цілком можна застосує до варення з яблук часточками. Виходить неймовірно красиво і смачно, крім того воно прозоре!
Це класичний рецепт приготування варення з яблук часточками прозорого. Варення вариться в кілька етапів. Для початку засипте яблука цукром і залиште на добу, робиться це для того, щоб вони пустили сік і гарненько просочилися цукром. Потім варимо вариво в три заходи (в деталях показано на фото). Готове варення розкладіть по стерилізованим баночках, закрийте кришками. Баночки переверніть до повного охолодження, а потім сховайте в провітрюване і сухе місце для зберігання. Хай щастить!
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - 1, 4 кілограма
Ретельно моєму яблука.
Розрізаємо на чотири частини, насіння видаляємо. Ріжемо яблука дольками, кладемо в глибоку ємність для варіння.
Зверху засипаємо цукром.
Гарненько струсіть миску, щоб цукор рівномірно розподілився серед яблук.
Накрийте яблука кришкою і залиште так на добу.
Через добу яблука добре просочаться цукром і дадуть сік.
Прийшов час варити варення. Ставимо миску на вогонь і варимо, перемішуючи дерев'яною лопаткою час від часу. Коли закипить, проваріть ще кілька хвилин і зніміть з плити. Накрийте кришкою і залиште на добу. Через добу, знову доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою залишаємо на другу добу. На третій день повністю повторіть процедуру.
Готове варення розкладіть по стерилізованим баночках. Смачного!