Варення з яблук прозоре
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний і легкий рецепт цього варення вам точно сподобається. Варення виходить ароматним, а головне таким красивим. Прозорі часточки яблук нагадують шматочки мармеладу, обов'язково приготуйте!
Перед вами простий рецепт приготування варення з яблук прозорого. Все що потрібно - яблука і цукор. Яблука вибирайте не дуже кислі і не дуже солодкі, щось середнє. У мене був сорт - Antonovski, тільки зняті з дерева. Не в якому разі не беріть переспілі яблука, які довго лежали на землі, інакше ваше варення перетвориться в густе яблучне пюре. Хай щастить!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Промийте і наріжте часточками яблука. Серцевину з кісточками видаліть.
Перекладіть яблука у велику каструлю для варіння, зверху засипте цукром. Якщо цукор засипали ввечері - дайте яблукам так постояти до ранку.
Вранці яблука повинні пустити трохи соку, а цукор розчиниться.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, потім потримайте на невеликому вогні 5-7 хвилин і зніміть. Коли варення охолоне повторіть процедуру. Часточки які стають прозорими - опускаємо вниз.
Після другої варіння варення придбало ось такий вигляд.
Після третьої варіння варення готове!
Розкладіть готове варення по стерилізованим баночках, ну і звичайно вазочка на пробу! Смачного!