Рецепт Прозоре желе фото

Прозоре желе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Солодке , Десерти , Желе
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Останнім часом стало дуже популярно готувати прозоре желе, яке дозволяє створювати оригінальні страви, як солодкі, так і несолодкі. Ділюся простим рецептом такого желе.

Опис приготування:

Прозоре желе використовується як для солодких страв, для тортів, желе, так і для наслідках, м'ясо або риба. Технологія приготування аналогічна. Тут величезне поле для творчості та фантазії в застосуванні продуктів. Дивіться покроковий рецепт і готуйте з урахуванням своїх смаків і можливостей. Хай щастить!

  • Вода - 400 мілілітрів(200 мл. - для ожинового желе, 200 мл. - для прозорого желе)
  • Желатин - 15 грам
  • Ягоди ожини - 100-120 грам (заморожені)
  • Мандарин - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
прозоре желе - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
прозоре желе - фото крок 2
Ягоди ожини залийте 200 мл. Води, додайте 1 ст. Ложку сахара, доведіть до кипіння, povarite 3-5 хвилин.
прозоре желе - фото крок 3
Процідіть ожиновий морс, охолодіть до кімнатної температури, додайте половину желатину, добре розмішайте, перелейте в сотейник, нагрійте, але не кип'ятіть.
прозоре желе - фото крок 4
Розлийте гаряче ожиновому желе по формах, поставте в прохолодне місце на 30-40 хвилин, поки воно не схопиться.
прозоре желе - фото крок 5
Рішення в 200 мл. Води, що залишилася половину желатину, додайте цукор 1 ст. Ложку (можна за смаком), влийте 1 чайну ложку лимонного соку.
прозоре желе - фото крок 6
Добре розмішайте, дайте набрякнути, поставте на вогонь і нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть, скромно охолодитися.
прозоре желе - фото крок 7
Підготуйте мандарин, розберіть його на часточки. Разморозьте кілька ягід ожини.
прозоре желе - фото крок 8
Викладіть часточки мандарина і ягоду ожини на схопив частину ожинового желе.
прозоре желе - фото крок 9
Залийте зверху прозорим желе. Дайте желе застигнути.
прозоре желе - фото крок 10
В інші формочки викладіть ягоди ожини і теж залийте прозорим желе.
прозоре желе - фото крок 11
Через деякий час (про час) красивий і смачний десерт буде готовий до подачі.

Схожі рецепти