Прозоре желе
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом стало дуже популярно готувати прозоре желе, яке дозволяє створювати оригінальні страви, як солодкі, так і несолодкі. Ділюся простим рецептом такого желе.
Прозоре желе використовується як для солодких страв, для тортів, желе, так і для наслідках, м'ясо або риба. Технологія приготування аналогічна. Тут величезне поле для творчості та фантазії в застосуванні продуктів. Дивіться покроковий рецепт і готуйте з урахуванням своїх смаків і можливостей. Хай щастить!
- Вода - 400 мілілітрів(200 мл. - для ожинового желе, 200 мл. - для прозорого желе)
- Желатин - 15 грам
- Ягоди ожини - 100-120 грам (заморожені)
- Мандарин - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Ягоди ожини залийте 200 мл. Води, додайте 1 ст. Ложку сахара, доведіть до кипіння, povarite 3-5 хвилин.
Процідіть ожиновий морс, охолодіть до кімнатної температури, додайте половину желатину, добре розмішайте, перелейте в сотейник, нагрійте, але не кип'ятіть.
Розлийте гаряче ожиновому желе по формах, поставте в прохолодне місце на 30-40 хвилин, поки воно не схопиться.
Рішення в 200 мл. Води, що залишилася половину желатину, додайте цукор 1 ст. Ложку (можна за смаком), влийте 1 чайну ложку лимонного соку.
Добре розмішайте, дайте набрякнути, поставте на вогонь і нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть, скромно охолодитися.
Підготуйте мандарин, розберіть його на часточки. Разморозьте кілька ягід ожини.
Викладіть часточки мандарина і ягоду ожини на схопив частину ожинового желе.
Залийте зверху прозорим желе. Дайте желе застигнути.
В інші формочки викладіть ягоди ожини і теж залийте прозорим желе.
Через деякий час (про час) красивий і смачний десерт буде готовий до подачі.