Рецепт Варення з абрикосів прозоре фото

Варення з абрикосів прозоре
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
Літні , На сніданок
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Абрикос - це дивовижний фрукт, повний сонцем. Цю частинку літа завжди хочеться зберегти на зиму. Спробуйте ще один варіант солодкої заготовки: часточки абрикосів в прозорому сиропі.

Опис приготування:

Абрикос - дуже корисний продукт для організму людини. Кажуть, якщо приймати абрикосове варення потроху (! ) кожен день, то поліпшуються обмін речовин і травлення, підвищується імунітет і т.П. Нижче рецепт, як приготувати варення з абрикосів прозоре. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Абрикос - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1/2 склянки
варення з абрикосів прозоре - фото крок 1
Абрикос вимийте, розберіть на часточки, видаліть кісточки.
варення з абрикосів прозоре - фото крок 2
Тим часом з цукру і води зваріть сироп.
варення з абрикосів прозоре - фото крок 3
Абрикос викладіть в каструлю з широким дном. Залийте киплячим сиропом, поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин на повільному вогні. При появі пінки зніміть її.
варення з абрикосів прозоре - фото крок 4
Розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам (обсяг - 0, 5 л), прикрийте чистими кришками. Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні, залийте теплою водою з"плечики" . На сильному вогні доведіть воду до кипіння, простерилизуйте банки з варенням протягом 10 хвилин.
варення з абрикосів прозоре - фото крок 5
Засукайте готове варення кришками, остудіть і зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти