Варення з абрикосів прозоре
(покроковий рецепт з фото)
Абрикос - це дивовижний фрукт, повний сонцем. Цю частинку літа завжди хочеться зберегти на зиму. Спробуйте ще один варіант солодкої заготовки: часточки абрикосів в прозорому сиропі.
Абрикос - дуже корисний продукт для організму людини. Кажуть, якщо приймати абрикосове варення потроху (! ) кожен день, то поліпшуються обмін речовин і травлення, підвищується імунітет і т.П. Нижче рецепт, як приготувати варення з абрикосів прозоре. Приємних вам клопоту на кухні!
- Абрикос - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1/2 склянки
Абрикос вимийте, розберіть на часточки, видаліть кісточки.
Тим часом з цукру і води зваріть сироп.
Абрикос викладіть в каструлю з широким дном. Залийте киплячим сиропом, поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин на повільному вогні. При появі пінки зніміть її.
Розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам (обсяг - 0, 5 л), прикрийте чистими кришками. Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні, залийте теплою водою з "плечики" . На сильному вогні доведіть воду до кипіння, простерилизуйте банки з варенням протягом 10 хвилин.
Засукайте готове варення кришками, остудіть і зберігайте в прохолодному місці.