Варення з яблук «білий налив» часточками
(покроковий рецепт з фото)
Найраніший і чудовий сорт яблук - "білий налив" відмінно підійде для приготування прекрасного солодкого варення. Оскільки яблука самі по собі солодкі, цукру буде потрібно не дуже багато.
Це класичний рецепт приготування варення з яблук "білий налив" часточками. Це варення виходить досить густим, за рахунок цього воно послужить відмінною начинкою для приготування найрізноманітніших пирогів, булочок, бісквітних рулетів і багато чого іншого. У цьому рецепті використовується менша кількість цукру ніж зазвичай, це пов'язано з тим, що яблука у мене самі по собі були дуже солодкими. Удачі в приготуванні!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 400 грам
Підготуйте яблука. Ретельно їх промийте.
Поріжте яблука великими часточками, вирізавши серцевину з кісточками. Перекладіть яблука в ємність для варіння (у мене казан). Зверху засипте цукром і так залиште на цілу ніч.
Вранці ставимо ємність з яблуками на сильний вогонь, даємо закипіти і варимо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. Потім робимо ще два рази цю ж процедуру. Варення буде темніти і густіти, ставати бурштинового кольору.
Готове варення розкладіть по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Баночки переверніть догори дном до повного охолодження.
Смачного!