Рецепт Варення з яблук «білий налив» фото

Варення з яблук «білий налив»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Апельсин
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Їздив в село і привіз 2 кілограма яблук "білий налив", відразу ж народилася ідея зварити смачне і ароматне варення. Крім яблук, я використовував апельсини, що додало особливу пікантність варення.

Це - класичний рецепт приготування варення з яблук "білий налив" . Готовність варення перевіряється просто - воно не повинно розтікатися по тарілці.

Варення слід варити приблизно 30-40 хвилин. Коли воно стане досить густим, розлийте його по стерилізованим баночках, закатати кришками і поставте на підлогу остигати. Остигнуло варення зберігайте в підвалі або льосі.

  • Яблука - 2 кілограма
  • Апельсини - 2 штуки
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1, 5 склянки
варення з яблук
Підготуйте необхідні інгредієнти. Фрукти промийте під холодною водою.
варення з яблук
Яблука поріжте часточками, видаливши серцевину. Помістіть їх в каструлю.
варення з яблук
Зніміть шкірку з апельсинів і наріжте її тонкими смужками. Шкірку кладемо до яблук в каструлю.
варення з яблук
За бажанням можна присипати корицею.
варення з яблук
Залийте в каструлю воду, а зверху засипте цукром. Варимо до повного розчинення цукру, доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин. Готове варення розлийте по стерилізованим баночках і закрийте.
варення з яблук
Смачного!

Схожі рецепти