Варення з яблук «білий налив»
(покроковий рецепт з фото)
Їздив в село і привіз 2 кілограма яблук "білий налив", відразу ж народилася ідея зварити смачне і ароматне варення. Крім яблук, я використовував апельсини, що додало особливу пікантність варення.
Це - класичний рецепт приготування варення з яблук "білий налив" . Готовність варення перевіряється просто - воно не повинно розтікатися по тарілці.
Варення слід варити приблизно 30-40 хвилин. Коли воно стане досить густим, розлийте його по стерилізованим баночках, закатати кришками і поставте на підлогу остигати. Остигнуло варення зберігайте в підвалі або льосі.
- Яблука - 2 кілограма
- Апельсини - 2 штуки
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Фрукти промийте під холодною водою.
Яблука поріжте часточками, видаливши серцевину. Помістіть їх в каструлю.
Зніміть шкірку з апельсинів і наріжте її тонкими смужками. Шкірку кладемо до яблук в каструлю.
За бажанням можна присипати корицею.
Залийте в каструлю воду, а зверху засипте цукром. Варимо до повного розчинення цукру, доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин. Готове варення розлийте по стерилізованим баночках і закрийте.
Смачного!