Білий часниковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно спробувала піцу з вершковим соусом, і прямо закохалася. Випросила рецепт, а тепер і вам розповім, як приготувати білий часниковий соус. Як виявилося, його можна подавати і до м'яса, і до риби!
Варто визнати, цей соус вимагає деяких умов - зокрема, його можна подавати тільки гарячим, так як при охолодженні і при зберіганні в холодильнику він застигає, і нагорі утворюється тверда скоринка. Тому якщо таке трапилося - просто відправте соус на хвилину в мікрохвильовку, або ж помістіть поверх гарячого блюда - він швидко тане і перетворюється в соус. Спробуйте, а як приготувати білий часниковий соус - тепер я розповім!
- Молоко - 250 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Базилік - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (рекомендую морську сіль і суміш "італійські трави" )
1. У сотейнику розтопити вершкове масло і обсмажити борошно.
2. Коли мука зарум'яниться, вливаємо молоко і ретельно перемішати, щоб не було грудок. Далі - очерень подрібненого або пропущеного через прес часнику. На маленькому вогні все разом доводимо до кипіння.
3. Тепер додамо тертий сир і спеції, перемішаємо. Коли соус стане густим і тягучим - додамо подрібнений базилік і знімаємо каструльку з вогню.
4. Соус готовий!