Білий соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Для всіляких страв з м'яса, птиці і риби ви можете використовувати універсальний білий соус. Покажу, як приготувати білий соус "бешамель" . Нам знадобиться вершкове масло, молоко і борошно.
Такий соус ідеально підходить для лазаньї. Але я обожнюю подавати його до запеченої курки або риби.
Що стосується сиру, по сюди найкраще додавати ті види, які швидко плавляться й надають соусу ніжну кремоподібну консистенцію.
- Вершкове масло - 20 грам
- Заголовок Бондюель - 20 грам (або пшеничне)
- Молоко - 120 мілілітрів
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Молоко трохи підігрійте в мікрохвильовці. У сотейнику розтопіть масло і додайте борошно, добре вимішайте, обсмажте пару хвилин.
Почніть вливати молоко: спочатку половину, після закипання - другу половину. За смаком додайте чорний і червоний перець, мускатний горіх. Варіть, поки соус не почне загусати.
За бажанням можете внести 30 г будь-якого тертого сиру і дати йому розплавитися. Соус готовий.