Рецепт Соус «бешамель» білий фото

Соус «бешамель» білий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Молоко
Пісні страви
На швидку руку
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Якщо ви любите доповнювати свої страви смачненьким соусами, то цей варіант, як приготувати білий соус"Бешамель" , вам просто необхідно взяти на замітку. Простий, швидкий і досить універсальний.

Опис приготування:

Хочу звернути вашу увагу на те, що соус може бути різної консистенції залежно від того, для яких страв ви будете його використовувати. Для рідкого соусу досить взяти 1 чайну ложку масла і муки, для середнього по густоті - по 2 ложки, а ось для щільного знадобиться цілі 4 штуки. Всі пропорції вказані на склянку молока.

  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Борошно - 2 чайних ложки
  • Сіль і перець - 1 щіпка
  • Молоко - 1 Склянка
1
У невеликому сотейнику або на сковороді розтопіть вершкове масло.
2
Всипте борошно і, постійно помішуючи, обсмажуйте пару хвилин.
3
Додайте щіпку солі і тонкою цівкою почніть вливати молоко, продовжуючи помішувати.
4
Уварите трохи соус до загусання і зніміть з вогню.
5
В кінці можна додати дрібку перцю для пікантності або мускатний горіх для аромату.

Схожі рецепти