Рецепт Соус «бешамель» білий фото

Соус «бешамель» білий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Молоко
Пісні страви
На швидку руку
Соуси, Соус Бешамель

Якщо ви любите доповнювати свої страви смачненьким соусами, то цей варіант, як приготувати білий соус "бешамель", вам просто необхідно взяти на замітку. Простий, швидкий і досить універсальний.

Хочу звернути вашу увагу на те, що соус може бути різної консистенції залежно від того, для яких страв ви будете його використовувати. Для рідкого соусу досить взяти 1 чайну ложку масла і муки, для середнього по густоті - по 2 ложки, а ось для щільного знадобиться цілі 4 штуки. Всі пропорції вказані на склянку молока.

  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Борошно - 2 чайних ложки
  • Сіль і перець - 1 щіпка
  • Молоко - 1 Склянка
1
У невеликому сотейнику або на сковороді розтопіть вершкове масло.
2
Всипте борошно і, постійно помішуючи, обсмажуйте пару хвилин.
3
Додайте щіпку солі і тонкою цівкою почніть вливати молоко, продовжуючи помішувати.
4
Уварите трохи соус до загусання і зніміть з вогню.
5
В кінці можна додати дрібку перцю для пікантності або мускатний горіх для аромату.

Схожі рецепти