Соус «бешамель» білий
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите доповнювати свої страви смачненьким соусами, то цей варіант, як приготувати білий соус "бешамель", вам просто необхідно взяти на замітку. Простий, швидкий і досить універсальний.
Хочу звернути вашу увагу на те, що соус може бути різної консистенції залежно від того, для яких страв ви будете його використовувати. Для рідкого соусу досить взяти 1 чайну ложку масла і муки, для середнього по густоті - по 2 ложки, а ось для щільного знадобиться цілі 4 штуки. Всі пропорції вказані на склянку молока.
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - 1 щіпка
- Молоко - 1 Склянка
1
У невеликому сотейнику або на сковороді розтопіть вершкове масло.
2
Всипте борошно і, постійно помішуючи, обсмажуйте пару хвилин.
3
Додайте щіпку солі і тонкою цівкою почніть вливати молоко, продовжуючи помішувати.
4
Уварите трохи соус до загусання і зніміть з вогню.
5
В кінці можна додати дрібку перцю для пікантності або мускатний горіх для аромату.