Рецепт Білий соус для лазаньї фото

Білий соус для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
На обід
Соуси, До м'яса, До риби

Урізноманітнює будь-яку страву (від лазаньї до м'яса або риби) чудовий ніжний соус на основі молока і вершкового масла. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт приготування білого соусу для лазаньї на всі випадки!

Білий соус (більш відомий під назвою "бешамель" ) - основа для багатьох інших соусів. І саме тому він універсальний. Для приготування білого соусу для лазаньї нам знадобиться звичайна мука, молоко середньої жирності і вершкове масло. Я додаю дрібку мускатного горіха для аромату. Білий соус можна використовувати не тільки для приготування лазаньї, але і для фарширування або запікання м'яса, риби, овочів і багато чого іншого.

  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Борошно - 80 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
білий соус для лазаньї - фото крок 1
Для початку розтопіть в посудині з товстим дном вершкове масло.
білий соус для лазаньї - фото крок 2
Всипте туди борошно, добре перемішайте до однорідної маси. Масу трохи підсмажте на вогні до слабо-коричневого кольору.
білий соус для лазаньї - фото крок 3
Тепер маленькою цівкою влийте холодне молоко, при цьому постійно помішуйте соус. Консистенцію соусу можна регулювати за власним бажанням, все залежить від кількості молока.
білий соус для лазаньї - фото крок 4
Коли все молоко вилили, а соус размешали до однорідної пасти, варіть ще 2 хвилини, а потім вимикайте. Додати сіль, додайте дрібку мускатного горіха і перцю.
білий соус для лазаньї - фото крок 5
Готовий білий соус для лазаньї повинен по консистенції нагадувати рідкувату сметану, якщо залишилися в ньому грудочки - протріть через сито. Раджу зверху покласти невеликий шматочок вершкового масла, щоб на соусі не утворювалася плівка.
От і все. Смачного!

Схожі рецепти