Білий соус для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнює будь-яку страву (від лазаньї до м'яса або риби) чудовий ніжний соус на основі молока і вершкового масла. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт приготування білого соусу для лазаньї на всі випадки!
Білий соус (більш відомий під назвою "бешамель" ) - основа для багатьох інших соусів. І саме тому він універсальний. Для приготування білого соусу для лазаньї нам знадобиться звичайна мука, молоко середньої жирності і вершкове масло. Я додаю дрібку мускатного горіха для аромату. Білий соус можна використовувати не тільки для приготування лазаньї, але і для фарширування або запікання м'яса, риби, овочів і багато чого іншого.
- Молоко - 800 мілілітрів
- Борошно - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Для початку розтопіть в посудині з товстим дном вершкове масло.
Всипте туди борошно, добре перемішайте до однорідної маси. Масу трохи підсмажте на вогні до слабо-коричневого кольору.
Тепер маленькою цівкою влийте холодне молоко, при цьому постійно помішуйте соус. Консистенцію соусу можна регулювати за власним бажанням, все залежить від кількості молока.
Коли все молоко вилили, а соус размешали до однорідної пасти, варіть ще 2 хвилини, а потім вимикайте. Додати сіль, додайте дрібку мускатного горіха і перцю.
Готовий білий соус для лазаньї повинен по консистенції нагадувати рідкувату сметану, якщо залишилися в ньому грудочки - протріть через сито. Раджу зверху покласти невеликий шматочок вершкового масла, щоб на соусі не утворювалася плівка.
От і все. Смачного!
От і все. Смачного!