Бешамель для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)
Соус бешамель - один з китів, на якому тримається соусний світ. Його можна подати самостійно, створити на його основі більш складний соус і, звичайно, він використовується в приготуванні лазаньї.
Є два варіанти походження назви соусу бешамель. У першому випадку соус приписують Гофмейстера Луї Де Бешамелю, службовця при королівському палаці Людовика Чотирнадцятого. Друга версія говорить, що соус винайшов французький кухар віртуоз Франсуа де ля Варенн. Останній майстер заснував високу Версальську кухню.
Удачі і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 3 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Викладіть в сотейник вершкове масло.
2. Розтопити масло на середньому вогні.
3. Додайте в масло борошно.
4. Борошно з маслом постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною.
5. Понизьте вогонь до повільного і додайте в соус кілька столових ложок молока.
6. Гарненько перемішайте молоко з борошном і маслом, щоб соус став більш рідким і однорідним.
7. Поступово введіть все молоко, що залишилося. Не поспішайте, влийте в соус трохи молока і перемішайте. Потім - наступну порцію.
8. Готовий бешамель для лазаньї зніміть з вогню, сіль і poperčite. Потім сміливо додавайте в лазанью. Смачного!