Рецепт Бешамель для лазаньї фото

Бешамель для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 10 хв.

Соус бешамель - один з китів, на якому тримається соусний світ. Його можна подати самостійно, створити на його основі більш складний соус і, звичайно, він використовується в приготуванні лазаньї.

Опис приготування:

Є два варіанти походження назви соусу бешамель. У першому випадку соус приписують Гофмейстера Луї Де Бешамелю, службовця при королівському палаці Людовика Чотирнадцятого. Друга версія говорить, що соус винайшов французький кухар віртуоз Франсуа де ля Варенн. Останній майстер заснував високу Версальську кухню.

Удачі і приємного апетиту!


  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 6 Ст. Ложок
  • Молоко - 3 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
бешамель для лазаньї - фото крок 1
1. Викладіть в сотейник вершкове масло.
бешамель для лазаньї - фото крок 2
2. Розтопити масло на середньому вогні.
бешамель для лазаньї - фото крок 3
3. Додайте в масло борошно.
бешамель для лазаньї - фото крок 4
4. Борошно з маслом постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною.
бешамель для лазаньї - фото крок 5
5. Понизьте вогонь до повільного і додайте в соус кілька столових ложок молока.
бешамель для лазаньї - фото крок 6
6. Гарненько перемішайте молоко з борошном і маслом, щоб соус став більш рідким і однорідним.
бешамель для лазаньї - фото крок 7
7. Поступово введіть все молоко, що залишилося. Не поспішайте, влийте в соус трохи молока і перемішайте. Потім - наступну порцію.
бешамель для лазаньї - фото крок 8
8. Готовий бешамель для лазаньї зніміть з вогню, сіль і poperčite. Потім сміливо додавайте в лазанью. Смачного!

Схожі рецепти