Соус «бешамель» для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)
Соус - дуже важливий елемент багатьох гарячих страв і салатів. Він з'єднує між собою всі складові інгредієнти. І є кілька базових рецептів, які слід записати.
Цей рецепт соусу "бешамель" буде корисний і для пасти, і в якості заливки для запіканки. Проста і швидка варіація на тему французького соусу сподобається багатьом.
- Вершкове масло - 80 грам
- Молоко - 450 мілілітрів
- Мускатний горіх мелений - 1 Чайна ложка
- Борошно - 35-50 грам
У сотейнику розтопіть масло.
Додайте борошно і швидко заважайте.
Коли суміш стане жовтою, а масло повністю розплавиться, влийте в неї молоко і додайте мускатний горіх. Готуйте на невеликому вогні.
Проваріть соус 5-10 хвилин до потрібної густоти. Потім додайте його до лазіння.