Білий соус для курки
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами класичним рецептом білого соусу для курки. Хто і як його придумав, не знаю, але поєднання молочного білого соусу і ніжною курочки завжди було, є і буде шедевральний! рекомендую!
Такий білий соус для курки в домашніх умовах готується дуже легко, а виходить оксамитовим і ніжним на смак. Що мені ще подобається - інгредієнти можна трохи змінювати. Наприклад, молоко можна з успіхом замінити сметаною або вершками, але треба додавати тоді трохи менше борошна, інакше вийде занадто густий соус. Ну і звичайно, можна кожен раз експериментувати з добавками - коли немає зелені, я додаю морквину і підсмажену цибулю, наприклад. Хай щастить!
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 2.5 склянки
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Курка - 400 грам
1. У сотейнику розплаву вершкове масло, потім до нього додати борошно і обсмажити все разом.
2. Далі потроху вливаємо молоко, зменшимо вогонь до мінімального і готуємо, поки молоко не закипить і соус не почне густіти. Спеції - за смаком.
3. Тепер поміщаємо в соус зелень і курку, тушкуємо все разом приблизно 10 хвилин під кришкою. Важливий нюанс - курку не забудьте попередньо промаринувати в улюбленому соусі і обсмажити на сковороді, так вона буде соковитіше.
4. Ну от і все! Подаємо з улюбленим гарніром. Перемішаємо і насолоджуємося смаком!