Рецепт Білий соус до курки фото

Білий соус до курки
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Фрукти , Часник , Лимон
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хв.

Відварну або запечену курку найчастіше подають з соусом. Я хочу запропонувати вам свій варіант.

Опис приготування:

Обсмажуємо цибулю до м'якості, додаємо вершки, спеції, панірувальні сухарі, збиваємо в блендері і подаємо!

  • Лук-пориста - 1 штука
  • Вершки 20% - 200 мілілітрів
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі або хлібний м'якуш - 2 Ст. Ложки
  • Лимон (Cedra) - 4 грами
білий соус до курки - фото крок 1
Лук-порей нарізати тонкими кільцями. Пом'яти руками. Промити під проточною водою. Дати стекти зайвої рідини.
білий соус до курки - фото крок 2
Обсмажити цибулю до рум'яності на сковороді. Постійно помішуйте.
білий соус до курки - фото крок 3
Влийте вершки. Гасіть на маленькому вогні до тих пір, поки вершки не закипить. На це піде близько 2 хвилин. Додайте сіль, чорний мелений перець, цедру лимона. Зрізайте тільки жовту частину лимона. Біла гірчить і в соус йти не повинна.
білий соус до курки - фото крок 4
Додайте ст. Ложку панірувальних сухарів і розмішайте. Соус стане гущі. Помістіть все в блендер і збийте.
білий соус до курки - фото крок 5
Отриманий соус потрібно перетерти на дрібному ситі, щоб видалити великі грудочки.
білий соус до курки - фото крок 6
У міру остигання соус буде густіти. Подавати його можна як холодним, так і гарячим.

Схожі рецепти