Білий соус до курки
(покроковий рецепт з фото)
Відварну або запечену курку найчастіше подають з соусом. Я хочу запропонувати вам свій варіант.
Обсмажуємо цибулю до м'якості, додаємо вершки, спеції, панірувальні сухарі, збиваємо в блендері і подаємо!
- Лук-пориста - 1 штука
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі або хлібний м'якуш - 2 Ст. Ложки
- Лимон (Cedra) - 4 грами
Лук-порей нарізати тонкими кільцями. Пом'яти руками. Промити під проточною водою. Дати стекти зайвої рідини.
Обсмажити цибулю до рум'яності на сковороді. Постійно помішуйте.
Влийте вершки. Гасіть на маленькому вогні до тих пір, поки вершки не закипить. На це піде близько 2 хвилин. Додайте сіль, чорний мелений перець, цедру лимона. Зрізайте тільки жовту частину лимона. Біла гірчить і в соус йти не повинна.
Додайте ст. Ложку панірувальних сухарів і розмішайте. Соус стане гущі. Помістіть все в блендер і збийте.
Отриманий соус потрібно перетерти на дрібному ситі, щоб видалити великі грудочки.
У міру остигання соус буде густіти. Подавати його можна як холодним, так і гарячим.