Білий борщ
(покроковий рецепт з фото)
Трохи знайомих усім овочевих інгредієнтів, зелена гречка, вершки і спеції. У підсумку виходить відмінний густий і наваристий супчик до вашого обіднього столу. Обов'язково його приготуйте!
Перед вам простий рецепт приготування білого борщу. Для приготування цього супу я використовував: кольорову капусту, вершки, корінь петрушки, цибуля ріпчаста, гречану крупу, сіль, перець, лавровий лист. Готовий суп прімипьте свіжою зеленню, додайте сметану якщо любите. По бажанню, в білий борщ можна додати традиційний картопля. Гарного дня!
- Цвітна капуста - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гречана крупа - 2/3 склянки (зелена)
- Вершки - 60 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Корінь петрушки - 1 штука
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
Цвітну капусту розберіть на суцвіття, цибулю і корінь петрушки дрібно ріжемо. Розігріваємо оливкове масло на сковороді, в ньому обсмажуємо корінь петрушки і цибулю, потім додаємо цвітну капусту. Овочі смажимо до легкої золотий скоринки.
Вливаємо в сковороду воду до рівня (5-6 см цвітної капусти). Кладемо лавровий лист і доводимо до кипіння. Тушкуємо на середньому вогні, приблизно 10 хвилин, до м'якості капусти.
Тепер переливаємо суп в кухонний комбайн і доводимо до стану пюре.
Вливаємо білий борщ в каструлю, додаємо гречку і вершки. Сіль і перець за смаком. Варимо суп до повної готовності гречки, приблизно 20 хвилин.
Готово! Суп прикрасьте зеленню, сметана за бажанням. Смачного!