Рис з горошком
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний гарнір, який підійде практично до чого завгодно - до м'яса, рибі, птиці. Рецепт рису зі свіжим зеленим горошком стане у пригоді кожному кулінарові.
В Італії, наскільки я знаю, рис з горошком є популярним гарніром. Ми з вами хоч і не в Італії, але таке блюдо теж можемо приготувати, благо всі інгредієнти - суцільно нам доступні і відомі. Рецепт рису з горошком вам допоможе. Хай щастить!
- Горошок свіжий - 1 кілограм
- Мал - 200 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Бекон - 50 грам
- Петрушка - 40 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Бульйон - 2 L
- Сир тертий - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
У каструлі розігрійте трохи олії, обсмажте бекон з цибулею і петрушкою. Через пару хвилин додайте ретельно промитий горох.
Залийте бульйоном. Доведіть до кипіння.
Коли бульйон закипить, додайте рис. Готуйте, помішуючи, до повної готовності рису. Для 5 хвилин до приготування додайте в блюдо сіль, перець, трохи вершкового масла і тертий сир.
Смачний горошок з рисом готовий. Смачного!