Домашнє морозиво без виготовлення морозива
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє морозиво можна запросто приготувати вдома і без морозива. Досить мати спеціальну силіконову формочку.
Якщо у вас немає спеціальних формочок для приготування морозива будинку - не біда, можна заморозити морозиво в пластиковому контейнері. Тоді обов'язково перемішуйте його кожну годину, щоб маса не застигла одним шматком.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 90 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершки 20- або 30% - 200 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
1. Приготуємо продукти для морозива. Молоко попередньо закип'ятіть. Дайте трохи охолонути.
2. Переливаємо молоко в зручну не підгорає каструлю і ставимо на повільний вогонь, не можна доводити його до кипіння.
3. Яйця збиваємо з цукром.
4. У готову масу всипте дрібку ваніліну.
5. У гаряче молоко тонкою цівкою влийте яєчну суміш. Перемішуйте постійно і варіть до загустіння, немає аргументів зі зворотним холодильником, інакше яйця можуть згорнутися.
6. Зніміть з вогню, влийте вершки. Перемішайте.
7. Розлийте по формах морозиво і поставте в морозилку на кілька годин.
8. Морозиво готово, приємного!