Морозиво для виготовлення морозива
(покроковий рецепт з фото)
Настала гаряча пора, а значить варто згадувати прохолоджуючі страви. Думаю, що рідко хто відязикаться в таку погоду від морозива. А якщо хочете здивувати своїх близьких, то зробіть його самі будинки.
Особливо вам пощастить, якщо у вас є спеціальне пристосування, яке зробить текстуру десерту неймовірно м'якою. Ознайомтеся з тим, як приготувати морозиво (для виготовлення морозива). Смак десерту можна вибрати будь-який, я ж пропоную оригінальний - імбирний. Просто пальчики оближете від такої смакоти!
- Вершки - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яєчний жовток - 8 штук
- Імбир - 50 грам

Імбир промийте і покришите на дрібні шматочки.

У каструлю влийте вершки з молоком. Додайте імбир і 0, 5 склянки цукру.

Доведіть масу до кипіння, постійно її заважаючи. Залиште масу на півгодини. Потім знову її доведіть до кипіння на середньому вогні.

Після другого закипання займіться жовтками. Збийте їх з цукром, що залишився.

Потім акуратно влийте гарячі вершки в жовтки, постійно перемішуючи.

Потім знову поставте молочну масу на невеликий вогонь, постійно заважаючи її.

Через 5-10 хвилин крем повинен загуснути до стану сметани.

Після цього крем перелийте в миску через сито, щоб видалити всі шматочки імбиру.

Тепер остудіть крем, поставивши його на чашу з льодом. Не забувайте заважати.

Перелийте майбутнє морозиво в мороженцу. Увімкніть її, але вимкніть, коли маса стане станом, як густа сметана.

Морозиво перекладіть в морозилку на 2-4 годину. Приємною дегустації!