Сироп для морозива
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 15 хв.
Навряд чи знайдуться ті, хто не любить солодке і холодні ласощі. Пропоную на замітку простий рецепт сиропу для морозива на основі какао. Шоколадний смак ідеально підходить для морозива, чи не так?
Опис приготування:
Даний рецепт приготування сиропу для морозива хороший тим, що не вимагає якихось особливих інгредієнтів. Шоколадний сироп можна зробити всього за кілька хвилин і тому він прекрасно підходить для випадків, коли гості з'явилися на порозі раптово, а вдома виявилося морозиво.
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 4-8 Ст. Ложок (за смаком)
1. Щоб приготувати шоколадний сироп для морозива в домашніх умовах зовсім необов'язково використовувати плитки шоколаду. Для початку в невеликій сотейник необхідно відправити какао, цукор і воду.
2. Надіслати на вогонь і постійно помішувати, щоб какао рівномірно розчинилося і не було грудочок.
3. На повільному вогні потрібно довести сироп до кипіння, не перестаючи помішувати, щоб він не почав горіти.
4. На самому початку сироп буде здаватися надто рідким і водянистим, однак його потрібно уварювали на повільному вогні, щоб довести до потрібної консистенції.
5. Всипати в сотейник дрібку солі і продовжувати помішувати, щоб сироп був однорідним і не пригорає.
6. Ще один секрет, як зробити сироп для морозива більш ароматним - це ванільний екстракт (ванільний цукор такого запаху не дасть, однак для легкої нотки можна додати і його). Продовжувати заважати і варити.
7. Сироп можна знімати з вогню вже через 5-7 хвилин або уварити його до досить густої консистенції.
8. Такий сироп можна не тільки відразу подавати до столу, але і перелити в невелику баночку і зберігати в холодильнику пару днів.
9. Подавати сироп з морозивом можна як гарячим, що додасть особливу пікантність десерту, або добре остиглим.