Сироп для морозива
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи знайдуться ті, хто не любить солодке і холодні ласощі. Пропоную на замітку простий рецепт сиропу для морозива на основі какао. Шоколадний смак ідеально підходить для морозива, чи не так?
Даний рецепт приготування сиропу для морозива хороший тим, що не вимагає якихось особливих інгредієнтів. Шоколадний сироп можна зробити всього за кілька хвилин і тому він прекрасно підходить для випадків, коли гості з'явилися на порозі раптово, а вдома виявилося морозиво.
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 4-8 Ст. Ложок (за смаком)
1. Щоб приготувати шоколадний сироп для морозива в домашніх умовах зовсім необов'язково використовувати плитки шоколаду. Для початку в невеликій сотейник необхідно відправити какао, цукор і воду.
2. Надіслати на вогонь і постійно помішувати, щоб какао рівномірно розчинилося і не було грудочок.
3. На повільному вогні потрібно довести сироп до кипіння, не перестаючи помішувати, щоб він не почав горіти.
4. На самому початку сироп буде здаватися надто рідким і водянистим, однак його потрібно уварювали на повільному вогні, щоб довести до потрібної консистенції.
5. Всипати в сотейник дрібку солі і продовжувати помішувати, щоб сироп був однорідним і не пригорає.
6. Ще один секрет, як зробити сироп для морозива більш ароматним - це ванільний екстракт (ванільний цукор такого запаху не дасть, однак для легкої нотки можна додати і його). Продовжувати заважати і варити.
7. Сироп можна знімати з вогню вже через 5-7 хвилин або уварити його до досить густої консистенції.
8. Такий сироп можна не тільки відразу подавати до столу, але і перелити в невелику баночку і зберігати в холодильнику пару днів.
9. Подавати сироп з морозивом можна як гарячим, що додасть особливу пікантність десерту, або добре остиглим.