Вафельні ріжки для морозива
(покроковий рецепт з фото)
Ріжки можна приготувати на основі різних продуктів і найчастіше до складу входять яйця. За цим рецептом можна приготувати ріжки без яєць і вельми швидко. Наповніть їх будь-яким морозивом і насолоджуйтеся!
Приготувати вафельні ріжки для морозива в домашніх умовах дуже просто, але це в разі, якщо у вас є вафельница. Тісто відрізняється від того, з якого прийнято робити трубочки, але в результаті ріжок виходить смачним і хрустким.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Ваніль - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода - 350 мілілітрів
- Сода гашене - 1/3 чайних ложки
1. Це тісто готується дуже легко, найголовніше - мати вафельницу, оскільки замінити її нічим. Отже, змішуємо цукор, борошно і сіль, в кінці додаємо масло і розтираємо до отримання крихти.
2. В кінці додаємо воду і замішуємо тісто. Виходить воно такої консистенції.
3. На розігріту основу вафельница вливаємо одну столову ложку отриманої маси. Накриваємо і запікаємо близько 15 секунд.
4. Рожок повинен вийти рум'яний. Тепер звертаємо його під кутом і викладаємо на блюдо. Увага! отримана заготовка набуває тверду консистенцію досить швидко, тому згортати трубочку потрібно негайно.
5. Тепер вафельні ріжки для морозива в домашніх умовах потрібно повністю остудити, після чого їх можна наповнювати морозивом.