Вафельні стаканчики для морозива
(покроковий рецепт з фото)
Багатьом подобається морозиво у вафельному ріжку, але можна приготувати такі ласощі і вдома за наявності, звичайно, вафельниці для тонких вафель. Тісто готується зовсім просто, а дбають вафлі швидко.
У тісто для вафельних стаканчиків можна додати подрібнені горіхи, шоколадні краплі, мак або кунжут, від цього смак і самого морозива тільки виграє. Тому, купуйте малу кухонну техніку, дивіться, як приготувати вафельні стаканчики для морозива, і готуйте сміливо цю прекрасну випічку, наповнюючи її кульками прохолодного морозива.
- Масло вершкове м'яке - 50 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Молоко - 150 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Какао порошок (по бажанню) - 1 Чайна ложка
1
У мисці збийте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою, потім додайте по черзі молоко, просіяне борошно, ванільний екстракт і за бажанням какао. Тісто добре перемішайте до утворення однорідної, гладкої маси.
2
Увімкніть електричну вафельницу і нагрійте до потрібної температури.
3
У центр пластини вилийте приблизно, 1 ст. L. Тесту, закрийте кришку і готуйте 3-4 хвилини. У процесі приготування потрібно перевіряти готовність вафель: якщо колір досяг золотисто-коричневого відтінку, то вафля готова, її потрібно виймати.
4
Гарячу вафлю відразу ж поверніть за допомогою спеціального конуса або вручну, але акуратно, щоб не обпекти руки.
5
Через кілька секунд вафля прийме потрібну форму і її можна буде зняти з конуса.
6
Так приготуйте все вафельні стаканчики, а потім їх можна наповнити морозивом або скласти в контейнер з кришкою для подальшого використання і зберігання.