Рецепт Пісочні ріжки фото

Пісочні ріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Рогалики
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашня випічка для любителів солодкого. Такі ріжки з пісочного тіста готувати легко, вони добре пропікаються. Начинку можна вибирати за смаком. Ідеально для домашнього чаювання.

Опис приготування:

Для тесту можна використовувати білу пшеничну муку або ж поєднати білу з цільнозерновий в рівних пропорціях. Борошно попередньо просіюємо. Для начинки підійдуть солодкі ягоди, фрукти або густе повидло. Найважливіше, щоб начинка була густою.

  • Вершкове масло - 80 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
  • Вишневе варення - 250 грам
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
пісочні ріжки - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пісочні ріжки - фото крок 2
Вишневе варення перекладаємо в сито, щоб стекла рідина. Нам знадобляться тільки вишні без кісточок.
пісочні ріжки - фото крок 3
Яйце збиваємо з цукром.
пісочні ріжки - фото крок 4
Додаємо м'яке масло.
пісочні ріжки - фото крок 5
Додаємо сметану і все добре перемішуємо.
пісочні ріжки - фото крок 6
Додаємо борошно і погашену оцтом соду.
пісочні ріжки - фото крок 7
Замішуємо тісто, збираємо його в грудку, накриваємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
пісочні ріжки - фото крок 8
Далі, поділяємо тісто на 3 частини. Кожну частину розгортаємо і нарізаємо трикутниками, як на фото.
пісочні ріжки - фото крок 9
Кладемо начинку і загортаємо.
пісочні ріжки - фото крок 10
Викладаємо заготовки на деко покритий пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 15-18 хвилин.
пісочні ріжки - фото крок 11
Готові ріжки посипаємо цукровою пудрою.
пісочні ріжки - фото крок 12
Приємного чаювання!

Схожі рецепти