Ріжки з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Ріжки з кремом можна приготувати з різними начинками: солодкими або солоними. Тісто для ріжків універсально, воно робиться на основі вершкового масла з додаванням щіпки солі. Дивіться!
У рецепті я розповім, як приготувати ріжки з кремом. Упор роблю на тісто, а начинку можна придумати абсолютно будь-яку. Наприклад, якщо хочете зробити ріжки з солоним кремом, ідеальний варіант - сирний м'який сир із зеленню і часником. Якщо хочете солодких ріжків, то збийте охолоджений білок до стійких піків, додайте цукрової пудри за смаком, і кремом наповніть ріжки. Хай щастить!
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Курячий жовток - 1 штука
- Крижана вода - 50 мілілітрів (з барвником)
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуйте продукти. Масло має бути холодним, тільки з холодильника. У крижану воду додайте пару крапель харчового барвника (оранжевого або жовтого), щоб забарвити тісто для ріжків.
2. Просійте борошно, додайте дрібку солі, холодне масло. Руками або за допомогою комбайна розітріть все в крихту.
3. Додайте жовток.
4. Влийте крижану воду з барвником. Добре перемішайте спочатку вилочкою, потім руками на столі.
5. Зберіть тісто в кого.
6. Розкачайте тонко тісто, поріжте смужками. Я робила маленькі трубочки, тому смужки різала не надто довгі.
7. Металеві формочки змастіть рослинною олією без запаху. Накрутите тісто на трубочки, трохи заходячи на край, щоб після випічки не було зазорів.
8. Випікайте при 190 градусах хвилин 20, орієнтуйтеся по своїй духовці. Готові ріжки остудіть трохи, потім зніміть з формочок. Наповніть кремом і прикрасьте петрушкою або м'ятою.
9. Пригощайтеся!