Домашні цукерки іриски
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені іриски з чаєм або кавою подвійно смачніше, якщо їх приготувати самостійно, адже це зовсім нескладно! Показую і розповідаю рецепт приготування домашніх цукерок ірисок до чаювання.
Щоб приготувати домашні цукерки іриски, нам знадобиться: пряжене молоко, справжнє вершкове масло і цукор. За бажанням іриски можна готувати і на згущеному молоці, але вони виходять дуже вже солодкими. Я використовую силіконові формочки для цукерок, вони зручні у використанні, і цукерки потім легко з них дістати.
- Пряжене молоко - 200 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 150-200 грам
- Пачка ваніліну - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Всі інгредієнти викладіть в каструлю і залийте топленим молоком. Перемішайте і поставте на вогонь.
Варіть масу півгодини на середньому вогні.
Готова маса загусла і стала більш коричневої, карамель.
Розкладіть її по формах, змастивши їх попередньо рослинною олією.
Надішліть цукерки застигати в холодильник на півгодини або годину.
Розкладіть її по формах, змастивши їх попередньо рослинною олією.
Надішліть цукерки застигати в холодильник на півгодини або годину.
Готові домашні цукерки іриски особливо гарні з кавою або з чаєм. Смачного!