Іриски «Корівка»
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю ці цукерки і перепробувала їх, напевно, у всіх виробників. Знайшла рецепт і вийшло нітрохи не гірше магазинних! Поділюся диво рецептом і з Вами.
Сьогодні я вам розповім, як приготувати іриски "корівка" в домашніх умовах. Це дуже просто, до того ж, ви самі контролюєте всі процеси: хто любить солодша, може додати більше цукру, хто любить щільні цукерки-тягучки, ті нехай варять суміш довше, а хто любить ніжно-вершковий смак, той нехай варить менше, а сухого молока додає побільше. Удачі вам!
- Цукор - 600 грам
- Молоко сухе - 200 грам
- Молоко 3% - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. У каструлі з товстими стінками на невеликому вогні варимо суміш з цукру, молока і сухого молока. Повинна вийти маса, схожа на згущене молоко. Через годину додамо масло.
2. Продовжуємо варити, постійно помішуючи. Чим темніше буде виходити карамель, тим сильніше вона буде пригорати, тому обов'язково помішувати. Доводимо масу до густоти.
3. Потім виливаємо молочну масу на деко, застелений папером. Зверху накриваємо ще одним листом пергаменту для випічки і розкачати в пласт. Дайте охолонути.
4. Коли повністю маса охолола і затверділа - нарізаємо шматочками.
5. От і все, наші цукерки готові!